Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Пом’якшення вимог до обігу ліків

Редакція ПБО
Новини від 03.02.2010 р. № 259, 260, 261

Пом’якшення вимог до обігу ліків

 

Кабміном прийнято відразу три постанови, що пом’якшують

вимоги до діяльності з увезення, зберігання та торгівлі лікарськими засобами.

У результаті прийняття

постанови «Деякі питання діяльності, пов’язаної з торгівлею лікарськими засобами» від 03.02.2010 р. № 259 скасовано вимогу про посвідчення місцевими органами виконавчої влади, органами СЕС та державного контролю якості лікарських засобів копії паспорта аптечного закладу, що подається для отримання ліцензії на оптову або роздрібну торгівлю лікарськими засобами. Достатньо, щоб на кожній її сторінці стояв підпис керівника суб’єкта господарювання, скріплений печаткою. Цим же актом уряду скасовано Правила торгівлі лікарськими засобами в аптечних закладах, затверджені постановою Кабміну від 17.11.2004 р. № 1570.

Кабмін також затвердив

Порядок здійснення державного контролю якості лікарських засобів (постанова від 03.02.2010 р. № 260). Ним зокрема передбачено, що в ході перевірки інспекції з контролю якості лікарських засобів перевіряють супровідні документи до серій лікарських засобів; здійснюють вибірковий візуальний контроль відповідності лікарських засобів вимогам специфікації якості, а також відбір зразків лікарських засобів для лабораторного аналізу. Порядок здійснення відбору зразків затверджений цією ж постановою.

Зауважимо, що перевірки інспекцій з контролю якості лікарських засобів повинні проводитися з дотриманням вимог

Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V.

Серед ужитих Кабміном заходів — викладено в новій редакції (

постанова КМУ від 01.03.2010 р. № 261) Порядок здійснення державного контролю якості лікарських засобів, які ввозяться в Україну.

Усі зазначені акти

наберуть чинності з дня їх опублікування.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі