Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Унесено зміни до інструкції по інвентаризації ТМЦ

Редакція ПБО
Новини від 05.08.2010 р. № 832

Унесено зміни до інструкції по інвентаризації ТМЦ

 

Наказом Міністерства фінансів України від 05.08.2010 р. № 832

затверджено зміни до Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 11.08.94 р. № 69.

Відповідно до змін тепер

інвентаризація бібліотечних фондів має проводитися за рішенням керівника підприємства один раз на п’ять років або щорічно з охопленням інвентаризацією не менше 20 % одиниць бібліотечного фонду з обов’язковим завершенням розпочатої інвентаризації цього майна в структурному підрозділі (у матеріально відповідальної особи) протягом 30 днів.

Також уточнено, що

інвентаризація проводиться повним складом інвентаризаційної комісії та у присутності матеріально відповідальної особи.

Крім того, установлено, що при інвентаризації бібліотечних фондів виявляються помилки, допущені при розшифровці документів, розстановці фонду, оформленні видачі документів користувачам, а також установлюється заборгованість користувачів перед бібліотекою, виявляються дублетні документи, документи, що не відповідають профілю комплектування фонду підрозділу чи бібліотеки в цілому, а також документи, що потребують ремонту, оправи тощо. У разі встановлення факту відсутності документа провадиться його пошук у строк, установлений правилами користування бібліотекою, але не більше 30 днів.

Наказ

від 05.08.2010 р. № 832 набув чинності з 24 жовтня 2010 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі