Теми статей
Обрати теми

Розділ I декларації з ПДВ

Редакція ПБО
Стаття

Розділ І

 

Рядок декларації з ПДВ/код додатка

Опис

Які дані Реєстру виданих та отриманих податкових накладних використовуються для заповнення рядка декларації

Пункт Порядку № 41

1

2

3

4

I. ПОДАТКОВІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

1 / Д5

Операції на митній території України, що оподатковуються за основною ставкою, крім імпорту товарів

У цьому рядку відображаються оподатковувані за основною ставкою (до 01.01.2014 р. — 20 %, з 01.01.2014 р. — 17 %) операції з постачання товарів/послуг (та прирівняні до них операції), здійснені на митній території України, та ті, місце поставки яких згідно зі ст. 186 ПКУ визначено на митній території України.
Також до цього рядка потрапляють інші визначені ПКУ обсяги постачання, що оподатковуються за вказаною ставкою, у зв’язку із здійсненням, зокрема, таких операцій:
 — безоплатної передачі товарів/послуг, яка з точки зору пп. 14.1.191, 14.1.185 ПКУ класифікується відповідно як постачання товарів/послуг (однак безоплатна роздача пільгованих товарів тут не відображається — її місце в рядку 5 декларації);
 — визнання при анулюванні реєстрації платника ПДВ умовного продажу щодо товарних залишків та необоротних активів, стосовно яких було відображено податковий кредит (п. 184.7 ПКУ);
 — передачі об’єкта фінансового лізингу в користування лізингоотримувачу/орендарю (п.п. «а» п. 185.1 ПКУ);
 — переведення необоротних активів з використання в оподатковуваних операціях до використання в неоподатковуваних (п. 188.1 ПКУ);
 — перевищення звичайної ціни над фактичною (договірною) ціною (п. 188.1 ПКУ);
 — здійснення операцій на підставі договорів комісії (консигнації), доручення, довірчого управління (п. 189.4 ПКУ);
 — постачання товарів за договорами фінансового лізингу, які було повернено лізингоотримувачем, не зареєстрованим як платник податку у зв’язку з невиконанням умов такого договору. Базою оподаткування в цьому випадку є додатна різниця між ціною продажу та ціною придбання таких товарів (п. 189.5 ПКУ);
 — ліквідації основних виробничих або невиробничих фондів за самостійним рішенням платника податку, за винятком випадків, коли основні виробничі або невиробничі фонди ліквідуються у зв’язку з їх знищенням або зруйнуванням унаслідок дії обставин непереборної сили, в інших випадках, коли така ліквідація здійснюється без згоди платника податку, у тому числі в разі розкрадання необоротних активів, або коли платник податку подає до органу державної податкової служби відповідний документ про знищення, розбирання або перетворення необоротних активів іншим способом, унаслідок чого необоротний актив не може використовуватися за первісним призначенням (п. 189.9 ПКУ);

безоплатної передачі основних виробничих або невиробничих фондів особі, не зареєстрованій платником ПДВ (п. 189.9 ПКУ);
 — переведення необоротних активів до складу невиробничих (пп. 189.9, 198.5 ПКУ);
 — передачі товарів (робіт, послуг) при здійсненні загальної (спільної) діяльності на окремий баланс платника податку, уповноваженого договором вести облік результатів такої спільної діяльності (п.п. 196.1.7 ПКУ);
 — використання товарів (послуг), придбаних для операцій, що обкладаються ПДВ, у неоподатковуваних або звільнених від обкладення ПДВ операціях, за винятком випадків реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення та перетворення) юридичних осіб (п. 198.5 ПКУ);
 — установлення фактів розкрадання (крадіжки) товарів, основних фондів (п. 198.5 ПКУ)

Дані графи 8 розділу I Реєстру (для колонки А);
дані графи 9 розділу I Реєстру (для колонки Б)

П. 3.2 розділу V

2

Операції, що оподатковуються за нульовою ставкою

У цьому рядку відображаються обсяги постачання, що обкладаються ПДВ за нульовою ставкою:
 — окремо експортні операції (рядок 2.1) згідно з вимогами п.п. 195.1.1 ПКУ;
 — окремо інші операції (рядок 2.2) згідно з вимогами пп. 195.1.2, 195.1.3, п. 211.1, п. 8 підрозділу 2 розділу XX ПКУ.
При цьому платник податків заповнює лише колонку А рядка 2 декларації

П. 3.3 розділу V

2.1

експортні операції

Тут відображаються обсяги експортних операцій, що обкладаються ПДВ за ставкою 0 %.
Незважаючи на те, що цей рядок називається «експортні операції», він не включає експорт послуг, оскільки в ПКУ такі операції розглядаються як операції з постачання послуг, що підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою (див. п.п. 195.1.3 ПКУ). У зв’язку з цим ці операції має бути відображено в рядку 2.2, а не в рядку 2.1 декларації.
Отже, до рядка 2.1 слід записувати операції, пов’язані виключно з експортом товарів (супутніх послуг). До експорту також прирівнюється постачання товарів (супутніх послуг), що перебувають у вільному обігу на території України, у митний режим магазину безмитної торгівлі, митний склад або спеціальну митну зону, створені згідно з положеннями глав 35 — 37 Митного кодексу України від 11.07.2002 р. № 92-IV (див. п. 185.1 ПКУ).
Саме до цього рядка потрапляють і обсяги постачання товарів (супутніх послуг) за ЗЕД-бартером.
Тут же на підставі п. 15 підрозділу 2 розділу XX ПКУ відображаються операції з вивезення в митному режимі експорту зернових культур товарних позицій 1001 — 1008 і технічних культур товарних позицій 1205 і 1206 (нульова ставка ПДВ щодо них застосовується до 01.07.2011 р. (а по позиціям 1006,1008 10 0000 — без обмеження терміну)).
Нагадаємо, що застосування нульової ставки ПДВ можливе тільки в разі, якщо експорт товарів підтверджено оформленою відповідним чином митною декларацією (п.п. 195.1.1 ПКУ). Оригінали митних декларацій (примірники декларанта) мають надаватися експортером разом з декларацією. Платники, які подають податкову звітність в електронному вигляді, оригінали митних декларацій (примірники декларанта) подають окремо в порядку, установленому для подання податкової звітності в паперовому вигляді (п. 18 розділу III Порядку № 41).

Правило першої події при визначенні дати виникнення податкових зобов’язань з ПДВ у такій ситуації не працює. Це випливає з п. 187.11 ПКУ, згідно з яким попередня (авансова) оплата вартості товарів, що експортуються, не змінює податкових зобов’язань такого експортера. При визначенні бази оподаткування потрібно виходити з курсу НБУ, що діяв на дату виникнення податкових зобов’язань з ПДВ, тобто на дату оформлення митної декларації з позначкою митного органу про вивезення товару.
У рядку 2.1 також фіксується експорт товарів (супутніх послуг), звільнених від оподаткування на митній території України відповідно до положень розділу V ПКУ. Це пов’язане з тим, що згідно з п. 195.2 ПКУ пільга при експорті зазначених товарів не зберігається, а діє нульова ставка ПДВ.
До цього рядка не включають операції з вивезення в митному режимі експорту (нульова ставка ПДВ при їх експорті не застосовується):
 — культурних цінностей (п. 210.7 ПКУ);
 — відходів та брухту чорних і кольорових металів (п. 15 підрозділу 2 розділу XX ПКУ);
 — деяких видів зернових і технічних культур (крім зернових культур товарних позицій 1001 — 1008 і технічних культур товарних позицій 1205 і 1206, щодо яких нульова ставка застосовується до 1 липня 2011 року, а експорт товарних позицій за ставкою 0 % відбувається без обмеження терміну), крім їх першої поставки сільгосппідприємствам — виробникам таких товарів (п. 15 підрозділу 2 розділу XX ПКУ);
 — деяких видів деревини (п. 15 підрозділу 2 розділу XX ПКУ);
 — необроблених шкур та вичиненої шкіри без подальшої обробки (товарні позиції 4101 — 4103, 4301) (п. 16 підрозділу 2 розділу XX ПКУ)

Дані графи 12 розділу I Реєстру

П. 3.3 розділу V

2.2

інші операції, що оподатковуються за нульовою ставкою

Тут відображаються інші операції, що оподатковуються за нульовою ставкою, а саме:
 — операції з постачання товарів, перелічені в п.п. 195.1.2 ПКУ;
 — операції з постачання товарів (сировини, матеріалів, устаткування та обладнання), виконання робіт і поставки послуг на митній території України, що здійснюються в межах міжнародної технічної допомоги, пов’язані з виконанням робіт з підготовки до зняття та зняття енергоблоків Чорнобильської АЕС з експлуатації та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему (п. 211.1 ПКУ);
 — операції з постачання товарів (крім підакцизних товарів) та послуг (крім послуг, що надаються при проведенні лотерей та розважальних ігор і послуг з поставки підакцизних товарів, отриманих у межах договорів комісії (консигнації), поруки, доручення, довірчого управління, інших цивільно-правових договорів, що уповноважують такого платника податку (далі — комісіонер) здійснювати постачання товарів від імені та за дорученням іншої особи (далі — комітент) без передачі права власності на такі товари), які безпосередньо виготовляються підприємствами та організаціями громадських організацій інвалідів. Ця пільга діє до 1 січня 2015 року (п. 8 підрозділу 2 розділу XX ПКУ).
Цей рядок призначено також для відображення

послуг, що обкладаються ПДВ за ставкою 0 % згідно з п.п. 195.1.3 ПКУ (див. примітку до рядка 2.1 декларації).
Що стосується інших послуг, які поставляються нерезидентам та не підпадають під дію п.п. 195.1.3 ПКУ, то вони оподатковуються залежно від місця постачання згідно зі ст. 186 цього Кодексу:

— якщо місце постачання — митна територія України, такі послуги обкладаються ПДВ за ставкою 20 % та включаються до рядка 1 декларації;
 — якщо місце постачання — за межами митної території України, такі послуги не є об’єктом обкладення ПДВ та записуються до рядка 4 декларації (нагадаємо, що у формі декларації, розробленій відповідно до норм Закону про ПДВ, для цієї мети було передбачено рядок 91)

Дані графи 10 розділу I Реєстру

П. 3.3 розділу V

3 / Д6

Операції, що не є об’єктом оподаткування (стаття 196 розділу V Кодексу)

Цей рядок заповнюється в разі, якщо платник здійснює операції, що не є об’єктом оподаткування відповідно до ст. 196 ПКУ, як частину в загальному обсязі поставки та зареєстрований платником ПДВ згідно з вимогами ПКУ.
Уточнюємо, що в цьому рядку відображаються не всі операції, перелічені у ст. 196 ПКУ, а лише ті, які відповідають поняттю «постачання» (відображення саме обсягів постачання вимагає колонка А декларації, а також пп. 3.1, 3.4 Порядку № 41).
Тому, наприклад, операції з передачі майна на зберігання (відповідальне зберігання), а також в оренду (крім передачі у фінансовий лізинг), хоча й не є об’єктом обкладення ПДВ згідно з п.п. 196.1.2 ПКУ, у рядку 3 декларації не відображаються, оскільки не є постачанням. Податкова накладна при цьому не виписується.
Вид операції та підпункт ПКУ, відповідно до якого така операція не є об’єктом оподаткування, наводяться в таблиці 1 додатка 6 (Д6) до декларації

Дані графи 11 розділу I Реєстру

П. 3.4 розділу V

4 / Д6

Операції з постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 статті 186 розділу V Кодексу за межами митної території України

У цьому рядку відображаються операції, що не обкладаються ПДВ у зв’язку з визначенням місця постачання послуг за межами митної території України відповідно до пп. 186.2 і 186.3 ПКУ. Нагадаємо: раніше такі операції фіксувалися довідково в рядку 91 декларації за формою, розробленою відповідно до норм Закону про ПДВ.
Податкова накладна в цьому випадку не виписується, облік таких операцій ведеться на підставі документів бухгалтерського обліку. Однак у розділі I Реєстру виданих та отриманих податкових накладних операції, що не є об’єктом обкладення ПДВ, має бути відображено (див. п. 6 Порядку № 1002 і лист ДПАУ від 26.01.2011 р. № 2049/7/16-1117): вони записуються до графи 11. При цьому в графі 4 Реєстру фіксується вид документа — БО (документ бухгалтерського обліку).
Перелік зазначених операцій та відповідні їм підпункти ПКУ наводяться в таблиці 2 додатка 6 (Д6) до декларації

Дані графи 11 розділу I Реєстру

П. 3.5 розділу V

5 / Д6

Операції, які звільнені від оподаткування (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди))

Тут зазначаються операції, звільнені від оподаткування згідно зі ст. 197 ПКУ, тимчасово звільнені від оподаткування відповідно до підрозділу 2 розділу XX ПКУ, звільнені від оподаткування відповідно до міжнародних договорів (угод).
Вид операції та підпункт ПКУ, відповідно до якого таку операцію звільнено від оподаткування, наводяться в таблиці 3 додатка 6 (Д6) до декларації.
Докладніше деякі питання щодо застосування пільгового режиму оподаткування, розглянуто в листі ДПАУ від 26.01.2011 р. № 2093/7/16-1517 (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 12)

Дані графи 11 розділу I Реєстру

П. 3.6 розділу V

6

Загальний обсяг постачання (сума значень з 1-го до 5-го рядка колонки А)

Цей рядок має довідковий характер. Його значення визначається як сума рядків 1, 2.1, 2.2, 3, 4, 5.
У колонці А цього рядка відображається загальний обсяг оподатковуваних та неоподатковуваних операцій, а в колонці Б — загальна сума податкових зобов’язань з ПДВ за звітний період

П. 3.7 розділу V

6.1

з рядка 6 — загальний обсяг операцій звітного періоду, що є об’єктом оподаткування
(рядок 1 + рядок 2.1 + рядок 2.2 + рядок 5) колонки А

У цьому рядку записується обсяг операцій, що є об’єктом оподаткування. Як випливає з п. 3.7 розділу V Порядку № 41, операції, звільнені від оподаткування (рядок 5 декларації), також уключаються до загального обсягу оподатковуваних операцій для розрахунку граничного обсягу оподатковуваного постачання 300000 грн.

П. 3.7 розділу V

7

Послуги, отримані від нерезидента, місце постачання яких визначено на митній території України

У цьому рядку вказуються обсяги послуг, отриманих від нерезидента на митній території України. Місце постачання послуг (у тому числі наданих нерезидентом) визначається відповідно до ст. 186 ПКУ.
Зокрема, у рядку 7 декларації знайдуть відображення послуги від нерезидента, якщо:
 — місцем їх фактичного постачання є митна територія України (п.п. 186.2.1);
 — фактичне місцезнаходження нерухомого майна, об’єктів нерухомості чи будівництва, щодо яких надаються послуги, — митна територія України (п.п. 186.2.2);
 — місцем фактичного надання послуг у сфері культури, мистецтва, освіти, науки, спорту, розваг та інших подібних послуг є митна територія України (п.п. 186.2.3);
 — місцем постачання послуг є місце реєстрації одержувача як суб’єкта господарювання, а за відсутності такого місця — місце постійного чи переважного його проживання, тобто митна територія України (п. 186.3). Виняток становлять послуги, перелічені в п.п. «в» п. 186.3, — згідно з п.п. 196.1.14 ПКУ вони не є об’єктом оподаткування.
У такому разі одержувач нерезидентських послуг незалежно від того, чи є він платником ПДВ, фактично виступає податковим агентом такого нерезидента та зобов’язаний нарахувати і сплатити до бюджету відповідну суму ПДВ щодо цих послуг за ставкою 20 % (п. 180.2 ПКУ). При цьому ПДВ нараховується на вартість послуги, отриманої від нерезидента (на базу оподаткування), тобто «зверху», а не утримується із суми договору.

Датою виникнення податкових зобов’язань за такими операціями є дата першої з подій:
 — або дата списання коштів з банківського рахунка платника податку в оплату послуг;
 — або дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг нерезидентом.
У день виникнення податкових зобов’язань одержувач послуг — платник ПДВ складає податкову накладну із зазначенням суми нарахованого ним податку. Ця податкова накладна складається в одному примірнику та залишається у платника податків (п. 208.2 ПКУ).
При цьому база оподаткування обчислюється згідно з п. 190.2 ПКУ: нею є договірна (контрактна) вартість таких послуг з урахуванням податків та зборів, за винятком ПДВ, що включаються до ціни постачання відповідно до законодавства. Визначена вартість перераховується в національну валюту за валютним (обмінним) курсом НБУ на дату виникнення податкових зобов’язань.
Якщо послуги отримано від нерезидента безоплатно, база оподаткування визначається виходячи зі звичайних цін на такі послуги без урахування ПДВ.
У наступному за відображенням податкових зобов’язань з ПДВ податковому періоді (тобто в податковому періоді подання декларації із заповненим рядком 7) у платника виникне право на віднесення сум ПДВ щодо зазначених послуг до податкового кредиту. Для відображення таких сум у декларації передбачено рядок 12.4 (див. коментар до рядка 12.4).
У цьому рядку не відображаються і взагалі не включаються до декларації з ПДВ отримані від нерезидента послуги, що не обкладаються ПДВ.
Докладніше ці питання розглянуто в тематичному номері «Послуги у ЗЕД» (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 14)

Дані графи 8 розділу I Реєстру (для колонки А);
дані графи 9 розділу I Реєстру (для колонки Б)

П. 3.8 розділу V

8

Коригування податкових зобов’язань (рядок 8.1 (+ чи -) + рядок 8.2 (+ чи -))

У цьому рядку відображається коригування обсягів постачання та податкових зобов’язань з ПДВ. Збільшення податкових зобов’язань записують зі знаком «+», а зменшення — зі знаком «-».
Зверніть увагу: у рядку 8 декларації тепер немає рядків для зазначення інформації:
 — про самостійне виправлення помилки, що міститься в раніше поданій податковій декларації (рядок 8.1 старої форми декларації). У п. 50.1 ПКУ передбачено: якщо в майбутніх податкових періодах з урахуванням строків давності, визначених у ст. 102 ПКУ (1095 днів), платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться в раніше поданій податковій декларації, він зобов’язаний подати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації або відобразити таке коригування в поточній декларації. Однак із п. 1 розділу IV Порядку № 41 випливає, що єдиний спосіб самостійного виправлення ПДВ-помилок — подання уточнюючого розрахунку, котрий може чи подаватися як окремий документ, чи виступати як додаток до декларації (у такому разі у спеціальному полі 1 — додаток до декларації» уточнюючого розрахунку — проставляється відповідна позначка, а також відповідна позначка про одночасне подання такого уточнюючого розрахунку з податковою декларацією проставляється в самій декларації з ПДВ);
 — про інші випадки (рядок 8.4 старої форми декларації). Нагадаємо, що до таких іншим випадків, які відображаються в рядку 8.4, можна було віднести, зокрема: відображення покупцем у складі своїх податкових зобов’язань з ПДВ вартості зворотної тари, не поверненої постачальнику протягом одного року з моменту її отримання; списання безнадійної кредиторської заборгованості щодо отриманої передоплати за невідвантажені товари (послуги). Тепер здійснювати це коригування, найімовірніше, доведеться також через уточнюючий розрахунок. Принаймні такий висновок випливає з листа № 7273. Хоча не виключені й інші варіанти. Так, у подібних ситуаціях ДПАУ, можливо, запропонує провадити коригування шляхом визнання умовного продажу з відображенням податкових зобов’язань з ПДВ, як це передбачено п. 198.5 ПКУ для випадків нестачі (розкрадання).
Джерелом для заповнення рядка 8 є показники рядків 8.1 та 8.2 декларації

Дані граф 8, 10, 12 розділу I Реєстру (для колонки А); дані графи 9 розділу I Реєстру (для колонки Б) відповідно зі знаком «+» або «-»

П. 3.9 розділу V

8.1 / Д1

коригування згідно зі статтею 192 розділу V Кодексу обсягів постачання та податкових зобов’язань

У цьому рядку відображається збільшення або зменшення на підставі ст. 192 ПКУ обсягів постачання та відповідно податкових зобов’язань, відображених у рядках 1, 2 декларації (аналогічно п. 4.5 Закону про ПДВ).
Зауважимо: цією статтею встановлено, що якщо після постачання товарів (послуг) здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, уключаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань і податкового кредиту постачальника та одержувача підлягають відповідному коригуванню. Підкреслимо, що в цьому коригувальному рядку тепер відображаються і зміни, пов’язані з поверненням передоплат (авансів).
Якщо в результаті такого перерахунку відбувається зменшення суми компенсації на користь платника податку — постачальника, то постачальник відповідно зменшує суму податкових зобов’язань за результатами податкового періоду, протягом якого було здійснено такий перерахунок, і надсилає одержувачу розрахунок коригування податку.
Якщо в результаті такого перерахунку відбувається збільшення суми компенсації на користь платника податку — постачальника, то постачальник відповідно збільшує суму податкових зобов’язань за результатами податкового періоду, протягом якого було здійснено такий перерахунок, і надсилає одержувачу розрахунок коригування податку.
Зменшення суми податкових зобов’язань платника податку — постачальника при зміні компенсації вартості товарів (послуг), наданих особам, які не були платниками цього податку на момент такого постачання, дозволяється тільки:
а) при поверненні раніше поставлених товарів у власність постачальника з наданням одержувачу повної грошової компенсації їх вартості;
б) при перегляді цін, пов’язаних з гарантійною заміною товарів або низькоякісних товарів відповідно до закону чи договору.
Згідно з п. 18 Порядку № 969 у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань відповідно до ст. 192 ПКУ постачальник товарів/послуг виписує розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (додаток 2 до Податкової накладної). За роз’ясненнями податківців, такий розрахунок виписується в день повернення товарів або коштів за товари (послуги) незалежно від того, чи здійснювалася така операція в тому самому звітному періоді, в якому було виписано податкову накладну за першою подією (оплатою або відвантаженням), чи в іншому періоді (див. консультацію фахівців Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби в розділі 130.10 Єдиної бази податкових знань на сайті ДПАУ: www.sta.gov.ua).
При заповненні рядків 8.1, 8.1.1 обов’язковим є подання додатка 1 до декларації «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1)», який заповнюється в розрізі контрагентів та розрахунків коригування до податкових накладних

Дані граф 8, 10, 12 розділу I Реєстру (для колонки А); дані графи 9 розділу I Реєстру (для колонки Б) відповідно зі знаком «+» або «-»

П. 3.9 розділу V

8.1.1 / Д1

коригування згідно зі статтею 192 розділу V Кодексу обсягів постачання, по яких не нараховувався податок на додану вартість

У цьому рядку відображається збільшення або зменшення відповідно до ст. 192 ПКУ обсягів постачання, щодо яких не нараховувався ПДВ.
Показники цього рядка не включаються до підсумку рядка 8

Дані графи 11 розділу I Реєстру відповідно зі знаком «+» або «-»

П. 3.9 розділу V

8.2

коригування податкових зобов’язань у зв’язку з нецільовим використанням товарів, ввезених із застосуванням звільнення від податку на додану вартість (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди)) (+)

У рядку 8.2 платники податків, які скористалися пільгами відповідно до ст. 197 ПКУ, підрозділу 2 розділу XX ПКУ, умов міжнародних договорів, відображають суми збільшення податкових зобов’язань, що виникають у зв’язку з нецільовим використанням товарів, увезених у пільговому режимі.
Так, у разі порушення вимог щодо цільового використання таких товарів платник податку зобов’язаний збільшити податкові зобов’язання за результатами податкового періоду, на який припадає таке порушення, на суму ПДВ, яку мало бути сплачено за вказаними операціями в момент увезення таких товарів, а також сплатити пеню, нараховану на таку суму податку, виходячи зі 120 % облікової ставки НБУ, що діяла на день сплати податкового зобов’язання, і за період з дня увезення таких товарів до дня збільшення податкового зобов’язання (п. 197.16 ПКУ, п. 7 підрозділу 2 розділу XX ПКУ).
Сума пені, яку має бути нараховано в установлених випадках, у декларації не відображається, а безпосередньо перераховується до бюджету

П. 3.9 розділу V

9

Усього податкових зобов’язань (сума значень рядків (1 + 7 + 8 (- чи +)) колонки Б)

Значення цього рядка визначається відповідно до алгоритму, наведеного в його назві. У колонці Б рядка 9 відображається загальна сума податкових зобов’язань з ПДВ за звітний період. Колонка А при цьому не заповнюється

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі