Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено інструкцію про порядок перевірки страхувальників, які використовують працю найманих працівників

Редакція ПБО
Новини від 22.12.2010 р. № 29

Затверджено інструкцію про порядок перевірки страхувальників, які використовують працю найманих працівників

 

Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (

далі — Фонд) від 22.12.2010 р. № 29 затверджено Інструкцію про порядок проведення перевірок страхувальників по коштах Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, прийняття рішень за їх результатами та процедуру оскарження.

Періодичність проведення планових перевірок

визначається планами-графіками органу Фонду та залежить від таких критеріїв, як наявність (відсутність) витрат, заборгованості по коштах Фонду станом на 01.01.2011 р. та в наступних звітних періодах, кількості працівників.

Так,

щороку проводяться перевірки страхувальників з чисельністю працівників 250 осіб і більше за наявності витрат по коштах Фонду. Не рідше одного разу на два роки — з чисельністю працівників від 25 до 249 осіб за наявності витрат по коштах Фонду. Не рідше одного разу на три роки — з чисельністю менше 25 осіб за наявності витрат по коштах Фонду.

Позапланові перевірки

проводяться без попереднього повідомлення страхувальника за наявності, зокрема, таких підстав:

— подання страхувальником письмової заяви про здійснення перевірки за його бажанням;

— виявлення невідповідності між даними, зазначеними у документах обов'язкової звітності та заявах-розрахунках, поданих страхувальником до органу Фонду;

— за результатами аналізу даних, що подаються до органів Фонду, виявлено перевищення розміру середньоденної допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності і пологах над розміром середньоденної заробітної плати;

— подання страхувальником скарги про порушення законодавства посадовими особами органу Фонду під час проведення планової чи позапланової перевірки або скарги на рішення органу Фонду;

— неподання у встановлений термін страхувальником звітності до органу Фонду без поважних причин, а також письмових пояснень про причини, які перешкоджали поданню такої звітності.

Строк проведення

планової перевірки страхувальників не може перевищувати 15 робочих днів, а страхувальників — суб'єктів малого підприємництва — 5 робочих днів.

Строк проведення

позапланової перевірки страхувальника не може перевищувати 10 робочих днів, а суб'єктів малого підприємництва — 2 робочих днів.

Постанова від 22.12.2010 р. № 29

набере чинності з дня офіційного опублікування.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі