Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Змінено Методику оцінки об’єктів оренди

Редакція ПБО
Новини від 03.08.2011 р. № 832

Змінено Методику оцінки об’єктів оренди

 

Як відомо,

Законом України від 21.04.2011 р. № 3269-VI унесено зміни, зокрема, до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 10.04.92 р. № 2269-XII (далі — Закон № 2269), якими, зокрема, встановлено, що якщо на момент продовження дії договору оренди остання оцінка об’єкта оренди була проведена більш як три роки тому, для продовження (поновлення) договору оренди здійснюється оцінка об’єкта оренди.

Із метою узгодження положень

Методики оцінки об’єктів оренди, затвердженої постановою КМУ від 10.08.95 р. № 629, з оновленими нормами Закону № 2269 урядовою постановою від 03.08.2011 р. № 832 внесено зміни до положень зазначеної Методики.

Відповідно до змін оцінка об’єктів оренди обов’язково здійснюється перед укладенням договору оренди та

перед продовженням (поновленням) договору оренди у випадку, коли на момент продовження дії такого договору остання оцінка об’єкта оренди була проведена більш ніж три роки тому.

Передбачені цією

Методикою послуги із проведення незалежної оцінки об’єкта оренди (активів, що входять до складу об’єкта оренди) та аудиторської перевірки об’єкта оренди оплачує орендар.

Уточнено, що коли методиками розрахунку орендної плати, затвердженими Кабміном (для об’єктів, які перебувають у державній власності), органами, уповноваженими Верховною Радою АР Крим (для об’єктів, що належать АР Крим), та органами місцевого самоврядування (для об’єктів, які перебувають у комунальній власності), для розрахунку орендної плати

не передбачене проведення незалежної оцінки нерухомого майна, здійснюється стандартизована оцінка зазначеного майна.

Постанова від 03.08.2011 р. № 832

набере чинності з дня офіційного опублікування.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі