Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Реквізит податкової накладної «Вид цивільно-правового договору» при укладенні договору в усній формі

Редакція ПБО
Стаття

Реквізит податкової накладної «Вид цивільно-правового договору» при укладенні договору в усній формі*

 

Який вид договору, дату та номер необхідно зазначати у рядку «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної у разі постачання товарів/послуг за усною домовленістю сторін?

 

Відповідно до

ст. 205 Цивільного кодексу України від 16.01.2003 р. № 435-IV (далі — ЦКУ) правочин може вчинятися усно або в письмовій формі. Сторони мають право обирати форму правочину, якщо інше не встановлено законом. Форма податкової накладної затверджена наказом ДПАУ від 21.12.2010 р. № 969 «Про затвердження форми Податкової накладної та Порядку її заповнення». При заповненні рядка «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної у разі постачання товарів/послуг за усною домовленістю сторін слід зазначати: у полі «вид договору» — «Договір купівлі — продажу», «Договір на виконання робіт» тощо; у полі «від» — дату виконання усної домовленості. Згідно із ст. 206 ЦКУ усно можуть вчинятися правочини, які повністю виконуються сторонами у момент їх вчинення, за винятком правочинів, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, а також правочинів, для яких недодержання письмової форми має наслідком їх недійсність; у полі «№ » — прокреслення .

 

* Див. також матеріал на с.11. —

Прим. ред.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі