Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій

Редакція ПБО
Новини від 24.01.2011 р. № 37

Затверджено Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій

 

З метою реалізації

п. 157.12 Податкового кодексу України наказом ДПАУ від 24.01.2011 р. № 37 затверджено Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій.

Присвоєння установам та організаціям

ознаки неприбутковості здійснюється за наступною структурою: (0001) — органи державної влади України; (0002) — установи, організації, створені органами державної влади України, що утримуються за рахунок коштів відповідних бюджетів; (0003) — органи місцевого самоврядування; (0004) — установи, організації, створені органами місцевого самоврядування, що утримуються за рахунок коштів відповідних бюджетів; (0005) — благодійні фонди (організації), створені у порядку, визначеному законом для провадження благодійної діяльності; (0006) — громадські організації, створені з метою надання реабілітаційних, фізкультурно-спортивних для інвалідів (дітей-інвалідів) та соціальних послуг, правової допомоги, провадження екологічної, оздоровчої, аматорської спортивної, культурної, просвітньої, освітньої та наукової діяльності, громадські організації інвалідів, спілки громадських організацій інвалідів та їх місцеві осередки, створені згідно з відповідним законом; (0007) — творчі спілки; (0008) — політичні партії; (0009) — пенсійні фонди; (0010) — кредитні спілки; (0011) — інші, ніж визначені в п.п. «б» п. 157.1 Податкового кодексу України, юридичні особи, діяльність яких не передбачає отримання прибутку згідно з нормами відповідних законів; (0012) — спілки, асоціації та інші об’єднання юридичних осіб, створені для представлення інтересів засновників (членів, учасників), що утримуються лише за рахунок внесків таких засновників (членів, учасників) та не провадять господарської діяльності, за винятком отримання пасивних доходів; (0013) — релігійні організації, зареєстровані у порядку, передбаченому законом; (0014) — науково-дослідні установи та вищі навчальні заклади III — IV рівнів акредитації, внесені до Державного реєстру наукових установ, яким надається підтримка держави, заповідники, музеї, музеї-заповідники; (0015) — житлово-будівельні кооперативи та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків; (0016) — професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок, а також організації роботодавців та їх об’єднання, утворені в порядку, визначеному законом.

Наказ від 24.01.2011 р. № 37

набере чинності з 1 квітня 2011 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі