Теми статей
Обрати теми

Про затвердження форми Податкової декларації з фіксованого cільськогосподарського податку

Редакція ПБО
Наказ від 24.12.2010 р. № 1016

Про затвердження форми Податкової декларації з фіксованого cільськогосподарського податку

Наказ від 24 грудня 2010 року № 1016

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12.01.2011 за № 27/18765

(витяг)

 

Відповідно до пункту 46.5 статті 46 розділу II та глави 2 розділу ХIV Податкового кодексу України, статті 8 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»

наказую:

1.

Затвердити форму Податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку (додається**).

** Форми бланків розміщено у розділі "Бланки - Податкова звітність - ЄП та ФСП". —

Прим. ред.

2. Визнати такими, що

втратили чинність, накази Державної податкової адміністрації України:

від 27.04.99 № 230

«Про заходи щодо забезпечення виконання Закону України «Про фіксований сільськогосподарський податок», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 06.05.99 за № 289/3582;

від 10.01.2002 № 12

«Про затвердження Змін і доповнень до Порядку розрахунку фіксованого сільськогосподарського податку та заповнення форми розрахунку», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 24.01.2002 за № 55/6343;

від 26.03.2004 № 170

«Про затвердження змін до Порядку розрахунку фіксованого сільськогосподарського податку та заповнення форми розрахунку», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 09.04.2004 за № 469/9068;

від 10.11.2009 № 624

«Про внесення змін до Порядку розрахунку фіксованого сільськогосподарського податку та складання податкового розрахунку», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 21.12.2009 за № 1230/17246.

<…>

5. Цей наказ набирає

чинності з дня його офіційного опублікування.

<…>

 

Голова О. Папаіка



коментар редакції

ФСП-2011 за новою формою

Нова форма розрахунку ФСП практично аналогічна старій. Зміни одиничні, у цілому мають косметичний характер. Цей документ отримав нову назву (декларація замість розрахунку), а також тепер передбачає відображення додаткових відомостей про керівника та головного бухгалтера: крім ініціалів та прізвища, ще й реєстраційні номери облікової картки платника податків або (в окремих випадках, обумовлених у п. 11 пояснень до форми) серія і номер паспорта.

Із суттєвих новацій в основній, тобто розрахунковій частини декларації відзначимо:

рядок 10, призначений для відображення суми пені, нарахованої платником самостійно відповідно до п.п. 129.1.2 Податкового кодексу;

рядок 12, який заповнюється, як зазначено в ньому, відповідно до п. 46.4 Податкового кодексу. Інакше кажучи, якщо платник вважає, що форма податкової декларації збільшує або зменшує його податкові зобов’язання всупереч нормам цього Кодексу, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації. У разі потреби платник може подати разом з такою податковою декларацією складене в довільній формі доповнення, яке вважається невід’ємною частиною декларації. Доповнення подається з поясненням мотивів його подання.

Поява в

рядку 1 уточнюючого пояснення пов’язана з установленням п.п. «д» п. 304.1 Податкового кодексу для сільгосптоваровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) та переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, ставки податку в розмірі 1,0 % для ріллі, сіножатей та пасовищ у власності та/або оренді. Під спеціалізацією в цьому випадку слід розуміти перевищення частки доходу, отриманого від реалізації такої продукції та продукції її переробки, двох третин доходу (66 %) від реалізації всієї власновиробленої сільгосппродукції та продуктів її переробки.

Додано до нової форми

додаток «Відомості про наявність земельних ділянок». Його цільова спрямованість, як ми розуміємо, аналогічна витягу з державного земельного кадастру про склад земель сільгоспугідь та їх грошову оцінку та (в разі використання сільгосппідприємствами земельних ділянок, правовстановлюючі документи яких проходять процедуру оформлення і ще не зареєстровані в базі даних Центру держземкадастру) даним про площі, що надаються відділами Держкомзему в районах, які подавалися раніше. Про наявність додатка робиться позначка у спеціальному місці декларації.

 

Анатолій Бобро

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі