Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Змінено вимоги до бажаючих отримати земельну ділянку для ведення фермерського господарства

Редакція ПБО
Новини від 16.06.2011 р. № 3523-VI

Змінено вимоги до бажаючих отримати земельну ділянку для ведення фермерського господарства

 

Законом України від 16.06.2011 р. № 3523-VI

унесено зміни до деяких законодавчих актів України з питань створення та діяльності фермерських господарств.

Так, у

Земельному кодексі України (далі — ЗКУ) дещо змінено перелік документів, які додаються до клопотання про одержання громадянами безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної чи комунальної власності для ведення фермерського господарства, ведення особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва й обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки), індивідуального дачного будівництва, будівництва індивідуальних гаражів у межах норм безоплатної приватизації.

Як установлено

ч. 6 ст. 118 ЗКУ, до зазначеного клопотання додаються:

— графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки;

— погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що перебуває у користуванні інших осіб);

— висновки конкурсної комісії (у разі надання земельної ділянки для ведення фермерського господарства).

Відповідно до змін

замість висновків конкурсної комісії до клопотання потрібно додавати документи, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві чи наявність освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі.

Також у

Законі України «Про фермерське господарство» від 19.06.2003 р. № 973-IV (далі — Закон № 973 ) підкориговано вимоги до громадян, які мають право на створення фермерського господарства.

Так, право на створення фермерського господарства має кожний дієздатний громадянин України, який досяг 18-річного віку і виявив бажання створити фермерське господарство. Раніше таким громадянам потрібно було проходити спеціальний професійний відбір на право створення фермерського господарства.

Тепер у

Законі № 973 замість норми щодо проходження професійного відбору на право створення фермерського господарства визначено, що бажаючим отримати у власність або в оренду земельну ділянку державної чи комунальної власності потрібно мати документи, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві або наявність освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі.

Перелік документів, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві, доручено затвердити уряду за поданням спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у сфері аграрної політики.

Закон від 16.06.2011 р. № 3523-VI

набрав чинності з 17 липня 2011 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі