Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Особи, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною, мають право на соціальні послуги

Редакція ПБО
Новини від 17.06.2011 р. № 01-16-1789

Особи, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною, мають право на соціальні послуги

 

Листом Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 17.06.2011 р. № 01-16-1789

надано роз’яснення щодо права на отримання соціальних послуг застрахованими особами, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Як зазначається у

листі, відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464 особи, які відповідно до закону отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, є платниками єдиного внеску . До того ж, ці особи вважаються застрахованими особами згідно з ч. 2 цієї статті.

Таким чином, зазначені особи на підставі

ч. 1 ст. 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240 мають право на отримання санаторно-курортного лікування, оздоровлення в спеціалізованих оздоровчих закладах (у тому числі дитячих). Також відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 34 цього Закону Фонд здійснює надання соціальних послуг застрахованим особам у позашкільній роботі з дітьми, у тому числі придбання дитячих новорічних подарунків.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі