Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Особливості відмови від податкових пільг

Редакція ПБО
Новини від 04.03.2011 р. № 6286/7/16-1517

Особливості відмови від податкових пільг

 

У зв’язку з надходженням запитів щодо можливості відмови від застосування податкових пільг з податку на додану вартість

ДПАУ у листі від 04.03.2011 р. № 6286/7/16-1517 зауважує, що відмовитися від використання податкової пільги чи зупинити її використання на один або декілька податкових періодів платник податків вправі лише тоді, коли звільнення надається безпосередньо платнику податків, а не окремим операціям з постачання тих чи інших товарів чи надання тих чи інших послуг. У частині, що стосується податку на додану вартість, це лише одна з категорій пільг, яка надається платникам податку, — зменшення податкового зобов’язання після нарахування податку та збору (п.п. «б» п. 30.9 Податкового кодексу України), тобто право на формування податкового кредиту.

Від таких видів пільг, як установлення зниженої ставки податку та збору, звільнення від сплати податку та збору (

пп. «в» та «г» п. 30.9 Податкового кодексу України) платники податку не вправі ні відмовитися, ні зупинити їх використання на один чи декілька звітних періодів, оскільки ці пільги надаються не безпосередньо платникам, а стосуються окремо перерахованих у зазначених положеннях цього Кодексу операцій.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі