Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Заповнення уточнюючого розрахунку

Редакція ПБО
Стаття

Заповнення уточнюючого розрахунку

 

Як правильно та з яким знаком заповнити графу 6 уточнюючого розрахунку: потрібно із гр. 5 віднімати гр. 4 чи навпаки?

Помилка вплинула на ряд. 24 декларації. У декларації за який період потрібно коригувати ряд. 24 — за той період, в якому виявлено помилку та подано уточнюючий розрахунок, чи за наступний період, чи, можливо, є ще якийсь варіант?

 

1.

При заповненні показника графи 6 уточнюючого розрахунку необхідно із значення графи 5 віднімати значення графи 4. Якщо в результаті виходить від’ємне значення, то показник заноситься до графи 6 зі знаком «мінус».

2.

Показник рядка 24 уточнюючого розрахунку відображається в декларації того звітного періоду, в якому виявлена помилка. Наприклад, у червні виявлена помилка значення рядка 24 декларації за березень, при цьому помилка не вплинула на рядки 23 і 25 декларацій за квітень та травень. Тоді при поданні уточнюючого розрахунку в червні уточнення рядка 24 декларації за березень слід ураховувати в декларації за червень.

 

Юрій ЛАПШИН,
 директор Департаменту адміністрування
 податку на додану вартість ДПАУ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі