Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Відображення сум заборгованості з виплати заробітної плати у звітності з ЄСВ

Редакція ПБО
Стаття

Відображення сум заборгованості з виплати заробітної плати у звітності з ЄСВ

 

Як формуються показники «Сума заборгованості з виплати заробітної плати на початок звітного періоду» та «Сума заборгованості з виплати заробітної плати на кінець звітного періоду» в додатку до таблиці 1 додатка 4 Звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування?

 

Форму звітності про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, яку зобов'язані подавати страхувальники, затверджено постановою правління Пенсійного фонду України від 08.10.2010 р. № 22-2. Цією постановою затверджено також Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Показник « Сума заборгованості з виплати заробітної плати на початок звітного періоду» у додатку до таблиці 1 додатка 4 Звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування повинні формувати платники, які своєчасно не розрахувалися з працівниками із заробітної плати на 1 число звітного місяця. У ньому вони відображають суму простроченої заборгованості з виплати заробітної плати, тобто суму заробітної плати, строк виплати якої настав до 1 числа звітного місяця.

У показнику « Сума заборгованості з виплати заробітної плати на кінець звітного періоду» відображаються суми заборгованості з виплати заробітної плати з урахуванням невиплачених сум заробітної плати, строк виплати якої настав у звітному місяці. У зазначених показниках ураховується також заборгованість з оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності, строк виплати якої настав у звітному місяці. Заборгованість з виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та інших видів виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням та депонована заробітна плата в зазначені показники не включаються.

Також слід мати на увазі, що до суми заборгованості з виплати заробітної плати не включається заборгованість за виплатами, які не входять до фонду оплати праці, зокрема сума вихідної допомоги в разі припинення трудового договору.

Платники, які своєчасно розраховуються з працівниками із заробітної плати, зазначені рядки прокреслюють.

 

Людмила ПОЛЬОВИК,
 заступник директора департаменту,
 начальник відділу методології забезпечення платежів департаменту
 надходження доходів Пенсійного фонду України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі