Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. ВРУ ухвалила Закон про декриміналізацію економічних правопорушень

Редакція ПБО
Новини

ВРУ ухвалила Закон про декриміналізацію економічних правопорушень

 

Парламентом прийнято

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності», яким внесено зміни до Кримінального кодексу України, Кримінально-процесуального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Митного кодексу України, Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України «Про міліцію» від 20.12.90 р. № 565-XII.

Зокрема, скасовано кримінальну відповідальність за склад злочинів, передбачених статтями

Кримінального кодексу України: 202 «Порушення порядку зайняття господарською діяльністю та діяльністю з надання фінансових послуг», 203 «Зайняття забороненими видами господарської діяльності», 207 «Ухилення від повернення виручки в іноземній валюті», 208 «Незаконне відкриття або використання за межами України валютних рахунків», 214 «Порушення правил здачі дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння», 215 «Підроблення знаків поштової оплати і проїзних квитків», 218 «Фіктивне банкрутство», 220 «Приховування стійкої фінансової неспроможності», 221 «Незаконні дії у разі банкрутства», 223 «Розміщення цінних паперів без реєстрації їх випуску», 225 «Обман покупців та замовників», 226 «Фальсифікація засобів вимірювання», 228 «Примушування до антиконкурентних узгоджених дій».

За вчинення вищеназваних правопорушень установлюється

адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафів.

У разі підписання

Закону Президентом України він набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі