Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. НБУ роз’яснив, які документи можуть підтвердити резидентність особи, що здійснює валютно-обмінну операцію

Редакція ПБО
Новини від 28.09.2011 р. № 28-211/3864-11318

НБУ роз’яснив, які документи можуть підтвердити резидентність особи, що здійснює валютно-обмінну операцію

 

З метою удосконалення діючого механізму ідентифікації особи, яка здійснює операцію з готівковою іноземною валютою

постановою правління НБУ від 11.08.2011 р. № 278 (набрала чинності з 23.09.2011 р.) унесено зміни до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, затвердженої постановою Правління НБУ від 12.12.2002 р. № 502, якими установлено, що банк (фінансова установа) має здійснювати валютно-обмінні операції за умови пред’явлення документа, який посвідчує особу. Працівник банку (фінансової установи) зобов’язаний забезпечити зберігання копій сторінок документа, що посвідчує особу, у документах дня.

З метою практичного застосування норм оновленої

Інструкції № 502 НБУ у листі від 28.09.2011 р. № 28-211/3864-11318 роз’яснив, що документами, які можуть підтвердити резидентність особи, що здійснює валютно-обмінну операцію, є:

для фізичної особи — резидента — паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон без відмітки, що підтверджує постійне проживання за кордоном, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, що видане в Україні, посвідчення біженця, що видане в Україні, національний паспорт громадянина іншої держави з відміткою про наявність дозволу на постійне проживання разом із посвідкою на постійне проживання;

для фізичної особи — нерезидента — національний паспорт громадянина іншої держави, паспорт громадянина України для виїзду за кордон із відміткою у паспорті про постійне проживання за кордоном.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі