Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Відображення ЗВВ у декларації з податку на прибуток за II — III квартали 2011 року

Редакція ПБО
Стаття

Відображення ЗВВ у декларації з податку на прибуток за II — III квартали 2011 року*

 

Як саме (в якому рядку та додатку до декларації) після набуття чинності Законом № 3609 потрібно показувати суму загальновиробничих витрат при складанні декларації за II — III квартали 2011 року?

 

Після змін, унесених

Законом України від 07.07.2011 р. № 3609 до п. 138.8 ПКУ, загальновиробничі витрати відносяться на собівартість виготовлених і реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку.

При цьому до форми декларації з податку на прибуток, затвердженої

наказом ДПАУ від 28.02.2011 р. № 114, зміни не вносилися. Тому при складанні декларації з податку на прибуток за цією формою суму загальновиробничих витрат, що припадають на собівартість виготовленої та реалізованої продукції, слід відображати в рядку 05.1.16 «Інші прямі витрати» додатка СВ як складову собівартості реалізації.

Як передбачено формою декларації, у разі заповнення рядка 05.1.16 додатка СВ платник податків разом із таким додатком подає детальну розшифровку сум та назв витрат, зазначених у цьому рядку, у довільній формі. У зв’язку з цим довідково в такій розшифровці також слід вказати і

загальну суму загальновиробничих витрат, віднесених на собівартість виготовлених та реалізованих товарів у звітному періоді.

Оскільки декларація з податку на прибуток заповнюється наростаючим підсумком, загальновиробничі витрати, понесені до 01.08.2011 р.,

відображаються в додатку ЗВ за звітні періоди до кінця 2011 року (за II — III, а також II — IV квартали 2011 року).

 

Олексій ЗАДОРОЖНИЙ,
 заступник начальника управління адміністрування податку на прибуток
 та податкових платежів Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПС України

 

* Див. також матеріал на с. 14. —

Прим. ред.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі