Теми статей
Обрати теми

Щодо зазначення в податковій накладній коду товару згідно з УКТ ЗЕД

Редакція ПБО
Лист від 08.09.2011 р. № 24316/7/15-3117

Щодо зазначення в податковій накладній коду товару згідно з УКТ ЗЕД*

Лист Державної податкової адміністрації України від 08.09.2011 р. № 24316/7/15-3117

 

Державна податкова адміністрація України у зв'язку з численними запитами органів державної податкової служби та платників податків, а також з метою належної організації адміністрування податку на додану вартість повідомляє.

Верховною Радою України прийнято Закон України від 07.07.2011 № 3609-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України» (далі — Закон № 3609), який набув чинності 06.08.2011.

Так, Законом № 3609 внесено зміни до пункту 201.1 статті 201 Розділу V «Податок на додану вартість» Податкового кодексу України (далі — Кодекс), відповідно до яких перелік обов'язкових реквізитів, що повинна містити податкова накладна, доповнено новим реквізитом «код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України)».

Відповідно до пункту 46.6 Кодексу до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності з податкового періоду, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Форма податкової накладної затверджена наказом Державної податкової адміністрації України від 21.12.2010 № 969 «Про затвердження форми Податкової накладної та Порядку її заповнення» (далі — наказ № 969).

Таким чином, з метою належного виконання норми підпункту «і» пункту 201.1 статті 201 розділу V Податкового кодексу України

тимчасово, до внесення змін до наказу № 969, в податковій накладній код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України) зазначається в графі 3 «Номенклатура постачання товарів/послуг продавця».

Державна податкова адміністрація України зобов'язує державні податкові адміністрації в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі довести зазначене до відома підпорядкованих підрозділів та організувати роз'яснювальну роботу з платниками податків.

 

Перший заступник голови комісії з проведення реорганізації ДПА України,
 заступник голови ДПС України О. Клименко

 

* Див. також матеріал на с. 24. —

Прим. ред.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі