Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Щодо переліку витрат приватного нотаріуса

Редакція ПБО
Новини від 29.03.2012 р. № 4549/5/17-1216

Щодо переліку витрат приватного нотаріуса

 

ДПСУ листом від 29.03.2012 р. № 4549/5/17-1216 нагадала, що відповідно до п. 178.3 Податкового кодексу України оподатковуваним доходом приватного нотаріуса вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності.

При цьому якщо приватний нотаріус не отримав в органах державної податкової служби довідку про взяття на облік (тобто форму № 4-ОПП), то об’єктом оподаткування для нього є доходи, отримані від такої діяльності без урахування витрат.

Також ДПСУ повідомила, що з метою встановлення єдиного переліку витрат, пов’язаних з організацією роботи приватних нотаріусів, Міністерством юстиції України видано лист від 02.02.2006 р. № 31-35/20 (чинний), в якому наведено єдиний перелік витрат, які приватним нотаріусам необхідно враховувати при обчисленні загального річного оподатковуваного доходу.

Зокрема, до витрат відносяться: користування приміщенням (орендна плата, платежі за надання комунальних послуг та інші обов’язкові платежі), яке є робочим місцем приватного нотаріуса (ст. 25 Закону України «Про нотаріат»); користування телефонним зв’язком; одержання спеціальних бланків нотаріальних документів, книг обліку та реєстрів, необхідних у роботі нотаріуса; виготовлення печаток і штампів, а також їх заміна (ст. 26 Закону України «Про нотаріат»); укладання договору службового страхування або внесення страхової застави (ст. 28 Закону України «Про нотаріат»); придбання канцелярського приладдя; оплата інформаційно-технічних послуг щодо користування державними реєстрами, які діють у системі нотаріату; модернізація та обслуговування комп’ютерної та копіювальної техніки, придбання комплектів картриджів; оплата праці найманих працівників за трудовими угодами; сплата нотаріусами внесків до Пенсійного фонду України, у тому числі на користь найманих працівників, та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування; придбання офіційних видань, рекомендованих Міністерством юстиції України, проходження навчання з підвищення професійного рівня; використання електронної бази законодавства.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі