Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Суми оплати найманого житла працівникам є базою для нарахування та утримання ЄСВ

Редакція ПБО
Новини від 08.11.2012 р. № 26026/03-20

Суми оплати найманого житла працівникам є базою для нарахування та утримання ЄСВ

 

Пенсійний фонд України (далі — ПФУ) у листі від 08.11.2012 р. № 26026/03-20 роз’яснив питання щодо нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) на витрати підприємства на оплату найманого житла працівникам.

Перш за все ПФУ нагадав, що при визначенні видів виплат, які відносяться до основної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних і компенсаційних виплат, для нарахування ЄСВ слід користуватися Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 р. № 5.

Згідно з п.п. 2.3.4 цієї Інструкції виплати, що мають індивідуальний характер (оплата квартири та найманого житла, гуртожитків, товарів, продуктових замовлень, абонементів у групи здоров’я, передплати газет і журналів, протезування, суми компенсації вартості виданого працівникам палива у випадках, не передбачених чинним законодавством), належать до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Ураховуючи вищезазначене, ПФУ повідомив, що витрати підприємства на оплату найманого житла працівникам є базою для нарахування та утримання ЄСВ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі