Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. ПФУ нагадав про строки сплати ЄСВ

Редакція ПБО
Новини від 16.11.2012 р. № 26952/03-10

ПФУ нагадав про строки сплати ЄСВ

 

Пенсійний фонд України у листі від 16.11.2012 р. № 26952/03-10 нагадав, що суб’єкти господарювання зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ), нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20-го числа місяця, який настає за базовим звітним періодом.

Днем сплати ЄСВ вважається:

1) у разі перерахування сум ЄСВ з рахунка платника на відповідні рахунки Пенсійного фонду — день списання банком або Державним казначейством України суми платежу з рахунка платника незалежно від часу її зарахування на рахунок Пенсійного фонду;

2) у разі сплати ЄСВ готівкою — день прийняття до виконання банком або іншою установою — членом платіжної системи документа на переказ готівки разом із сумою коштів у готівковій формі.

ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом України «Про збір та облік єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 p. № 2464-VI, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність. Так, згідно з ч. 3, 10, 11, 14 ст. 25 цього Закону суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів. На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу. За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ накладається штраф у розмірі 10% своєчасно не сплачених сум.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі