Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Парламент хоче проіндексувати податки та збори з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін

Редакція ПБО
Новини від 03.07.2012 р. № 10687

Парламент хоче проіндексувати податки та збори з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін

 

Верховна Рада ухвалила законопроект від 03.07.2012 р. № 10687, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України щодо збільшення ставок деяких податків і зборів. Законопроект передбачає проведення індексації деяких податків і зборів з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін (107,9 %) або індексу цін виробників промислової продукції (109,4 %).

З урахуванням прогнозного індексу споживчих цін, зокрема, проіндексовані окремі ставки акцизного податку, ставки збору за першу реєстрацію транспортного засобу, ставки екологічного податку, ставки податку за земельні ділянки, нормативна грошова оцінка яких не проведена, ставки збору за користування радіочастотним ресурсом України. З урахуванням прогнозного індексу цін виробників промислової продукції проіндексовані ставки плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних із видобуванням корисних копалин, ставки збору за спеціальне використання води та ставки збору за спеціальне використання лісових ресурсів.

Також законопроектом запропоновано зменшити ставки єдиного податку для платників п’ятої та шостої груп з 7 до 5 % (зі сплатой ПДВ) і  з 10 до 7 % (без сплати ПДВ). Крім того, для фізосіб — платників єдиного податку другої групи вводиться річний звітний період (замість квартального).

Крім того, законопроектом урегульовані окремі питання адміністрування податків та впровадження практики проведення електронної перевірки платників податків.

У разі підписання законопроекту Президентом України він набере чинності з 1 січня 2013 року, крім положення про підвищення ставок акцизного податку на спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, яке набере чинності з 1 числа третього місяця, що настає за місяцем, у якому буде опубліковано ухвалений Закон.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі