Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Думка КСУ щодо конфіденційної інформації про особу

Редакція ПБО
Новини від 20.01.2012 р. № 2-

Думка КСУ щодо конфіденційної інформації про особу

 

Конституційний Суд України в рішенні від 20.01.2012 р. № 2-рп/2012 роз’яснив, що таке інформація про особисте та сімейне життя і чи вважається така інформація конфіденційною, а також чи є збирання, зберігання, використання та поширення інформації про особу втручанням у її особисте і сімейне життя.

Інформацією про особисте та сімейне життя, як передбачено Законом про інформацію, є будь-які відомості про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. Слід зазначити, що така інформація охоплюється поняттям «персональні дані», наведеному в Законі України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 р. № 2297-VI, а тому підлягає відповідному захисту.

У своєму рішенні КСУ доходить висновку, що:

інформацією про особисте та сімейне життя особи є будь-які відомості та/або дані про відносини немайнового та майнового характеру, обставини, події, стосунки тощо, пов'язані з особою та членами її сім'ї, за винятком передбаченої законами інформації, що стосується здійснення особою, яка обіймає посаду, пов'язану з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень. Така інформація про особу є конфіденційною;

— збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди державою, органами місцевого самоврядування, юридичними або фізичними особами є втручанням в її особисте та сімейне життя. Таке втручання допускається виключно у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі