Теми статей
Обрати теми

Щодо відкриття спеціальних рахунків молоко-і м'ясопереробними підприємствами

Редакція ПБО
Лист від 19.01.2012 р. № 16-10/191-947

Щодо відкриття спеціальних рахунків молоко- і м'ясопереробними підприємствами

Лист Державної казначейської служби України від 19.01.2012 р. № 16-10/191-947

 

Відповідно до підпункту 6 пункту 1 Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників» від 22.12.2011 № 4268-VI (далі — Закон) переробне підприємство позитивну різницю між сумою податкових зобов'язань звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту звітного (податкового) періоду, визначену у податковій декларації з податку на додану вартість щодо діяльності з постачання продукції, сплачує до спеціального фонду Державного бюджету України та на спеціальний рахунок, відкритий ним в органі Державної казначейської служби, у встановлених розмірах.

Переробне підприємство суму податку на додану вартість, перераховану на спеціальний рахунок, використовує виключно для виплати сільськогосподарським товаровиробникам компенсації за продані ними молоко і м'ясо в живій вазі (далі — компенсація).

З метою забезпечення виконання вимог зазначеного Закону зобов'язуємо, за зверненням переробних підприємств, відкривати в органах Державної казначейської служби України рахунки за балансовим рахунком 3712 «Рахунки інших клієнтів Державної казначейської служби України» Плану рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Державного казначейства України від 28.11.2000 № 119.

 

Перший заступник Голови О. Даневич

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі