Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Унесено зміни до положення про комісію підприємства із соцстраху з ТВП

Редакція ПБО
Новини від 16.11.2011 р. № 54

Унесено зміни до положення про комісію підприємства із соцстраху з ТВП

 

Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд) від 16.11.2011 р. № 54 внесено зміни до Положення про комісію (уповноваженого) підприємства, установи, організації із загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою правління Фонду від 23.06.2008 р. № 25 (далі — Положення № 25). Більшість змін має косметичний характер. Серед нововведень звернемо увагу на наступні.

Абзацем другим п.п. 1.4.1 розд. I Положення № 25 тепер визначено, що на підприємствах, в установах, організаціях, де нарахування і виплата заробітної плати, а також виплата матеріального забезпечення по соціальному страхуванню та надання соціальних послуг здійснюються централізовано, створюється центральна комісія із соціального страхування підприємства, установи, організації (далі — центральна комісія підприємства). При цьому тепер не передбачається створення комісії із соціального страхування підрозділу підприємства на зазначених вище підприємствах, в установах, організаціях. У зв’язку з цим із Положення № 25 виключено пп. 3.4.1 — 3.4.9 та п. 3.5. Права та обов'язки, повноваження та організація роботи центральної комісії підприємства визначені розділами II — IV цього Положення.

Відповідно до змін комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства зобов’язана перевіряти не тільки підставу і правильність видачі листків непрацездатності, але й правильність їх заповнення.

Крім того, змінено порядок урегулювання спорів щодо рішень комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства. Встановлено строк, протягом якого застрахована особа може оскаржити рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства про призначення або відмову у призначенні матеріального забезпечення та надання соціальних послуг, у робочому органі відділення Фонду. Він складає 5 днів з моменту отримання повідомлення про таке призначення або відмову. Водночас звернення до робочого органу відділення Фонду не позбавляє права застрахованої особи звернутися з цих питань до суду.

Також змінено форму Протоколу засідання комісії із соціального страхування /рішення уповноваженого/, що наведено у додатку до Положення № 25.

Документ із редакційним коментарем буде опубліковано в одному із найближчих номерів газети «Податки та бухгалтерський облік».

Постанова від 16.11.2011 р. № 54 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі