Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Роз’яснено деякі питання реєстрації платниками ПДВ осіб, які є платниками єдиного податку

Редакція ПБО
Новини від 20.02.2012 р. № 131

Роз’яснено деякі питання реєстрації платниками ПДВ осіб, які є платниками єдиного податку

 

Наказом ДПСУ від 20.02.2012 р. № 131 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо окремих питань, пов’язаних із реєстрацією осіб, які переходять на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, як платників податку на додану вартість та повторної реєстрації осіб як платників податку на додану вартість.

Податківці надали відповіді на такі запитання:

— чи підлягають обов’язковій реєстрації як платники ПДВ платники єдиного податку третьої і четвертої груп за ставкою 5 % при перевищенні обсягів постачання товарів/послуг за останні 12 календарних місяців 300 тис. гривень?

— з якого моменту платники єдиного податку третьої і четвертої груп, які обрали відсоткову ставку єдиного податку 5 %, можуть перейти на ставку єдиного податку 3 % (причому не тільки у випадку перевищення обсягів постачання послуг суми в 300 тис. гривень)?

— чи можуть платники єдиного податку третьої і четвертої груп, реєстрацію яких як платників ПДВ анульовано, повторно зареєструватись як платники податку на додану вартість?

— чи є наявність негативної податкової історії особи за період попередньої реєстрації як платника ПДВ підставою для відмови у реєстрації як платника ПДВ?

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі