Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Удосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності

Редакція ПБО
Новини від 22.12.2011 р. № 4220-VI

Удосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності

 

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності та вдосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності» від 22.12.2011 р. № 4220-VI унесено зміни до:

Кодексу України про адміністративні правопорушення;

Господарського кодексу України;

Закону України «Про основи містобудування»;

Закону України «Про архітектурну діяльність»

та деяких інших законів, а також викладено у новій редакції Закон України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності».

Зокрема, Законом України від 22.12.2011 р. № 4220-VI передбачено збільшення розмірів штрафних санкцій за правопорушення у сфері містобудування, диференційовано розміри штрафів залежно від категорії складності об’єктів, що будуються, встановлено персональну відповідальність окремих виконавців за правопорушення у сфері містобудування тощо.

Відповідно до змін, унесених зазначеним Законом до Податкового кодексу України:

за операціями з виконання підрядних будівельних робіт суб’єкти підприємницької діяльності можуть застосовувати касовий метод податкового обліку з ПДВ, передбачений п.п. 14.1.266 цього Кодексу;

операції з першого постачання доступного житла та житла, що будується із залученням державних коштів, звільняються від оподаткування податком на додану вартість.

Закон України від 22.12.2011 р. № 4220-VI набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування (опубліковано у газеті «Голос України» від 18.01.2012 р., № 8— 9), крім окремих норм, що набирають чинності з 1 січня 2013 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі