Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Як обліковувати держліцензії зі строком дії понад рік?

Редакція ПБО
Новини від 11.01.2012 р. № 561/6/15-1415

Як обліковувати держліцензії зі строком дії понад рік?

 

ДПСУ листом від 11.01.2012 р. № 561/6/15-1415 оприлюднила свою думку щодо віднесення держліцензій зі строком дії понад рік до нематеріальних активів.

Головне податкове відомство нагадало, що відповідно до абз. «ж» п.п. 138.10.6 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) до складу інших витрат включаються витрати звичайної діяльності (крім фінансових витрат), не пов’язані безпосередньо з виробництвом та/або реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг, зокрема: витрати на придбання ліцензій та інших спеціальних дозволів (крім тих, вартість і строк використання яких відповідають ознакам, установленим для основних засобів розділом I ПКУ, та підлягають амортизації у складі нематеріальних активів), виданих державними органами для провадження господарської діяльності.

Головний висновок у зазначеному листі: ліцензії, видані державними органами для провадження господарської діяльності, вартістю більше 2500 грн. зі строком дії понад рік відповідають ознакам, установленим для нематеріальних активів. Отже, такі ліцензії ДПСУ рекомендує включати до групи 6 нематеріальних активів (право на ведення діяльності, використання економічних та інших привілеїв тощо) відповідно до п.п. 145.1.1 ПКУ.

Зауважимо, що питанням податкового та бухгалтерського обліку ліцензій було присвячено статтю «Придбаваємо ліцензію: як відобразити в обліку?», опубліковану в газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 77.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі