Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Нюанси оплати праці працівників, які направлені у відрядження

Редакція ПБО
Новини від 25.01.2012 р. № 90/13/84-12

Нюанси оплати праці працівників, які направлені у відрядження

 

Міністерство соціальної політики України у листі від 25.01.2012 р. № 90/13/84-12 роз’яснило деякі нюанси оплати праці працівників, які направлені у відрядження.

Мінсоцполітики нагадало, що у зв’язку зі змінами, внесеними до ст. 121 Кодексу законів про працю України*, норми цього Кодексу передбачають можливість виплачувати працівникам заробітну плату за виконану роботу у відрядженні, якщо її розмір вищий від збереженого середнього заробітку за цей період. Якщо за виконану у відрядженні роботу заробітна плата працівників є нижчою за їх середній заробіток, що зберігається, то їм виплачується середній заробіток.

* Законом України «Про внесення змін до статті 121 Кодексу законів про працю України» від 19.04.2011 р. № 3231-VI зазначену статтю було доповнено част. 4 такого змісту: «Працівникам, які направлені у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі