Теми статей
Обрати теми

Електронна версія ПБО: зручно та вигідно

Редакція ПБО
Стаття

Електронна версія ПБО: зручно та вигідно

 

Шановні користувачі ЕлПБО, а також читачі, які з різних причин ще не перейшли на «цифру»!

Пропонуємо вашій увазі дві важливі новини. Перша — Електронна версія ПБО помітно змінилася, отримавши вдосконалений інтерфейс, нові можливості, підвищену зручність користування та гнучку систему знижок. Новина друга — новий сайт http://e.factor.ua, присвячений виключно електронним версіям видань ВБ «Фактор». Саме так — версіям, оскільки тепер електронних версій уже — дев'ять. Ознайомитися з ними можна на новому сайті в розділі «Видання».

Ну, а тепер про все по черзі та в подробицях.

Сергій ГОЛЕНКО, фахівець з управління проектами та програмами ВБ «Фактор»

 

При створенні нової версії було взято до уваги побажання та зауваження користувачів (ще раз дякуємо всім, хто взяв участь в анкетуванні), а, крім того, нами рухало прагнення підвищити юзабіліті програми (usability — загальна концепція зручності призначеного для користувача інтерфейсу при використанні програмного забезпечення, логічність та простота в розташуванні елементів управління. — Прим. автора).

Перше, що можна помітити, — це нове оформлення інтерфейсу. Дещо незвичним може здатися меню управління, проте насправді воно лише стало простішим та зрозумілішим: по-перше — розділів меню стало менше, по-друге — назви деяких розділів і кнопок було змінено на більш зрозумілі (рис. 1).

 

img 1

 

Так, наприклад, розділи «Видання», «Під рукою» та «Бланки» тепер об'єднано в меню «Бази». Меню «Оновлення» перейменоване на меню «Параметри», і в ньому ви так само зможете знайти підменю «Ключ доступу», «Період передплати», «Журнал оновлень» та «Параметри завантаження оновлень».

У меню «Сайт» є кнопка для переходу на головну сторінку сайта http://e.factor.ua, а також кнопка «Продовжити передплату» (проте зручніше нею скористатися в головному вікні ЕлПБО) для переходу до розділу «Передплатити» на сайті http://e.factor.ua, де ви зможете ознайомитися з умовами, цінами передплати та сформувати рахунок на передплату, або зв'язатися за вказаними там телефонами зі Службою передплати для отримання рахунка.

Кнопку «Оновити» в головному вікні ЕлПБО перейменовано на «Отримати оновлення», і тепер при натисненні відразу відображаються доступні файли для оновлення, не треба відкривати додаткове вікно з кнопкою «Старт». Отже, процес отримання оновлень запускається всього лише у 2 дії (рис. 2).

 

img 2

 

До речі, на краще змінився принцип роботи меню управління програми (див. рис 3). Так, при одноразовому натисненні лівої кнопки миші меню буде відкритим рівно до того моменту, як ви зробите в ньому дію чи здійсните натискання в будь-якому іншому місці вікна програми. Як тільки ви вчините щось з описаного — меню згорнеться, щоб не забирати робочий простір вікна програми. Якщо ж ви бажаєте зафіксувати меню в розгорнутому вигляді, то необхідно лівою кнопкою миші двічі натиснути на будь-яку з назв меню чи на подвійні вертикальні лапки у правому верхньому кутку вікна програми.

 

img 3

 

За таким самим принципом працює меню управління матеріалом. За умовчанням воно згорнуте, щоб не забирати робочий простір, і розкривається подвійним натисненням миші.

Ще однією новацією є функція попереднього перегляду тексту перед друкуванням. Скористатися нею можна за допомогою кнопки «Перегляд» (див. рис. 3). Ця функція буде дуже доречна, якщо документ великий і незрозуміло, скільки він займає сторінок при друкуванні. Крім того, тепер на роздрукованих сторінках у колонтитулі вказується назва видання, номер, дата виходу та номер сторінки, що відповідає паперовому варіанту видання (див. рис. 4).

 

img 4

Корисну функцію додано в розділ «Обране». Тепер користувач отримав можливість залишати коментарі до матеріалів, поміщених у цей розділ (детальні інструкції — у розділі «Довідка» у програмі).

Наступна кардинальна зміна — усі бланки у програмі відтепер надано в форматі PDF. У зв'язку з цим до комп'ютера, на якому встановлюватиметься програма, з’явилася нова вимога — на ньому має бути встановлено програму Adobe Acrobat Reader у версії, не нижче 8.0. Згідно із заявою компанії-виробника програмне забезпечення Adobe® Reader® — це безоплатний міжнародний стандарт для надійного перегляду, друкування та внесення коментарів до документів PDF, відповідно ця програма завжди доступна для вільного скачування на сайті виробника adobe.com (пряме посилання на сайт виробника можна знайти у файлі «Read me» або в розділі «Довідка\Довідкова інформація\Інструкція користувачу\Бланки»).

Ця інновація передбачає, що бланки у форматі HTML більше не підтримуватимуться.

 

Важливо! Перед установленням нової версії програми необхідно деінсталювати раніше встановлену версію програми.

 

Не забувайте, що перед переустановленням програми необхідно:

— зберегти відкритий і закритий ключі в текстовий файл;

— скористатися функцією експорту/імпорту «Обраного» на випадок, якщо ви зберігаєте матеріали в цьому розділі (детальні інструкції — у розділі «Довідка» у програмі).

Звертаємо увагу, що з 3 кварталу 2012 року читачі паперової версії газети «Податки та бухгалтерський облік» зможуть оформити передплату нових електронних версій інших видань ВБ «Фактор» зі знижкою 50 %. Крім того, почне діяти гнучка система знижок при оформленні передплати більш ніж на 1 комп'ютер. Якщо бути точнішим, то вартість передплати 2-го, 3-го і так далі робочих місць становитиме 50 % від вартості передплати на перше робоче місце. Детальна інформація — на сайті http://e.factor.ua у розділі «Передплатити».

Якщо ви ще не передплатили ЕлПБО, ознайомитися з можливостями нової версії пограми можна прямо зараз, завантаживши демо-версію на сайті http://e.factor.ua в розділі «Скачати». Там же передплатники ЕлПБО вже зараз можуть завантажити повнофункціональну версію ЕлПБО та користуватися її перевагами.

Якщо у вас виникли запитання, їх можна поставити на сайті http://e.factor.ua в онлайн-чаті служби техпідтримки або через форму зворотного зв'язку (розділ «Контакти»), а також за електронною адресою техпідтримки — factorinfo@factor.ua. Телефон служби техпідтримки 057-719-54-75; служби передплати: 057-717-52-71(72).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі