Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено порядок державного обліку артезіанських свердловин

Редакція ПБО
Новини від 08.10.2012 р. № 963

Затверджено порядок державного обліку артезіанських свердловин

 

Постановою КМУ від 08.10.2012 р. № 963 затверджено Порядок державного обліку артезіанських свердловин, облаштування їх засобами вимірювання об’єму видобутих підземних вод, яким визначено процедуру ведення державного обліку артезіанських свердловин та облаштування їх засобами вимірювання об’єму видобутих підземних вод.

Державний облік артезіанських свердловин здійснюється Державною службою геології та надр (далі — Держгеонадр) шляхом ведення державного реєстру артезіанських свердловин.

До державного реєстру артезіанських свердловин включаються відомості про артезіанські свердловини, у тому числі недіючі, незалежно від місця розташування, на підставі даних, що містяться у паспортах артезіанських свердловин.

Зазначені паспорти складаються за формою, затвердженою спільним рішенням Мінприроди та Мінрегіону, а їх копії щороку до 1 грудня подаються до Держгеонадр суб’єктами господарювання (юридичними особами та фізичними особами — підприємцями), які є власниками або користувачами земельних ділянок, у межах яких розташовані та експлуатуються артезіанські свердловини (далі — водокористувачі).

Так, водокористувачі облаштовують артезіанські свердловини, що експлуатуються, засобами вимірювання об’єму видобутих підземних вод, які пройшли в установленому законодавством порядку державну метрологічну атестацію або повірку в повірочних лабораторіях підприємств і організацій, уповноважених на проведення державних випробувань або повірок.

Представники повірочних лабораторій підприємств і організацій, уповноважених на проведення державних випробувань або повірок, здійснюють опломбування встановлених засобів вимірювання, про що складається відповідний акт, та їх періодичну повірку в установленому законодавством порядку.

Держгеонадр, зокрема, доручено визначити підприємства та організації, повірочні лабораторії яких проводитимуть державну метрологічну атестацію або повірку засобів вимірювання об’єму видобутих підземних вод.

Постанова КМУ від 08.10.2012 р. № 963 набула чинності з 30 жовтня 2012 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі