Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Щодо провадження діяльності юридичної особи на підставі модельного статуту

Редакція ПБО
Новини від 19.07.2012 р. № 829-7-25-12

Щодо провадження діяльності юридичної особи на підставі модельного статуту

 

Державна реєстраційна служба України у листі від 19.07.2012 р. № 829-7-25-12 нагадала, що на сьогодні діяльність на підставі модельного статуту передбачена тільки для товариств з обмеженою відповідальністю*.

* Модельний статут товариств з обмеженою відповідальністю затверджено постановою КМУ від 16.11.2011 р. № 1182.

Порядок переходу юридичних осіб на діяльність на підставі модельного статуту встановлений абз. 2 част. 11 ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 15.05.2003 р. № 755-IV (далі — Закон № 755), відповідно до якого, якщо юридична особа, засновниками (учасниками) якої затверджено статут, прийняла рішення продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту, юридична особа подає державному реєстратору:

— зазначене рішення;

— реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу («форма 6», затверджена наказом Мін’юсту від 14.10.2011 р. № 3178/5). У реєстраційній картці робиться відмітка щодо рішення юридичної особи продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту;

— примірник оригіналу статуту для проставляння штампу про те, що юридична особа з відповідної дати провадить діяльність на підставі модельного статуту.

Порядок переходу юридичної особи, що діяла на підставі модельного статуту, на діяльність на підставі розроблених нею установчих документів установлений абз. 3 част. 11 ст. 19 Закону № 755. Згідно з цим абзацом юридична особа подає державному реєстратору:

— рішення продовжувати свою діяльність на підставі розроблених нею установчих документів;

— реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу («форма 6») з відповідною відміткою.

Також у листі зауважено, що юридична особа, яка прийняла рішення продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту, або юридична особа, яка здійснювала свою діяльність на підставі модельного статуту та прийняла рішення продовжувати свою діяльність на підставі розроблених нею установчих документів, мають право подати державному реєстратору документи, встановлені част. 11 ст. 19 Закону № 755, незалежно від настання терміну щорічного підтвердження відомостей про юридичну особу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі