Теми статей
Обрати теми

Пошта редакції. Додаток ОК із декларацією за 3 квартали не подається

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Додаток ОК із декларацією за 3 квартали не подається

 

У результаті нещодавніх податкових новацій із п. 152.3 ПКУ було вилучено припис про необхідність подання додатка ОК. Чи потрібно продовжувати подавати його до кінця поточного року?

(м. Дніпропетровськ)

 

Останнім часом це запитання стало дуже популярним. До відповіді на нього підходили, як правило, із двох протилежних боків, причому аргументи були в обох. Наприклад, прихильники подання додатка ОК ґрунтувалися на відсутності змін у формі декларації (цей додаток усе ще міститься в ній) та наростаючому характері її заповнення. У свою чергу, опоненти цієї думки обґрунтовували свій висновок тим, що форма декларації не може встановлювати обов’язків, не передбачених ПКУ. Проте в будь-якому разі останнє слово залишалося за податківцями. На щастя, їх думки довго очікувати не довелося: зокрема, вони зробили висновок, що подавати додаток ОК разом із декларацією за 3 квартали не потрібно*, що підтверджується їх консультаціями в газеті «Вісник податкової служби України», 2012, № 37, с. 4, № 33, с. 9, а також в Єдиній базі податкових знань (див. на с. 46).

 

Віталій Смердов, економіст-аналітик

 

* При цьому ми свого часу доходили такого ж висновку , про що див. «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 67, с. 34.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі