Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Якщо права власності на житловий будинок та земельну ділянку, на якій він розташований, належать одній особі, то подається одна заява

Редакція ПБО
Новини від 06.09.2012 р. № 5206-VI

Якщо права власності на житловий будинок та земельну ділянку, на якій він розташований, належать одній особі, то подається одна заява

 

Законом України від 06.09.2012 р. № 5206-VI частина 1 ст. 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» від 01.07.2004 р. № 1952-IV доповнена деякими нормами щодо державної реєстрації прав та їх обтяжень на житловий будинок, будівлю або споруду.

Нововведеннями передбачено, що у разі виникнення, переходу або припинення права власності на житловий будинок, будівлю або споруду з одночасним виникненням, переходом або припиненням речових прав на земельну ділянку, на якій вони розташовані, подається одна заява про державну реєстрацію прав та їх обтяжень на такі об’єкти.

При цьому одна заява подається лише у разі, якщо права на житловий будинок, будівлю, споруду та земельну ділянку, на якій вони розташовані, реєструються щодо однієї особи.

Порядок здійснення кількох реєстраційних дій щодо однієї заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень визначається КМУ у Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Закон від 06.09.2012 р. № 5206-VI набув чинності з 4 жовтня 2012 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі