Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Парламент хоче звільнити роботодавців від обов’язкової реєстрації бази даних працівників

Редакція ПБО
Новини

Парламент хоче звільнити роботодавців від обов’язкової реєстрації бази даних працівників

 

Як повідомлено на офіційному сайті Верховної Ради, парламентом направлено на підпис Президенту Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про захист персональних даних» (щодо удосконалення правового регулювання у цій сфері)» (на базі законопроекту № 10472-1).

Прийнятим законом вносяться численні зміни до Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 р. № 2297-VI (далі — Закон № 2297), серед яких звернемо увагу на таке.

Частину 2 ст. 9 Закону № 2297 доповнено положеннями, згідно з якими, володілець персональних даних звільняється від обов’язку реєстрації баз персональних даних:

ведення яких пов’язано із забезпеченням та реалізацією трудових відносин;

— членів громадських, релігійних організацій, професійних спілок, політичних партій.

Також Закон розширює права суб’єктів персональних даних, зокрема на заборону обробки своїх персональних даних, внесення застережень щодо обробки своїх персональних даних, оскарження обробки персональних даних та відкликання згоди на обробку персональних даних.

У разі підписання прийнятого Закону Главою Держави він набере чинності з дня, наступного за днем офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі