Теми статей
Обрати теми

Виготовлені аптечними закладами лікарські засоби не звільняються від оподаткування ПДВ

Редакція ПБО
Лист від 12.08.2011 р. № 9277/5/15-3316

Державна податкова адміністрація України

Виготовлені аптечними закладами лікарські засоби не звільняються від оподаткування ПДВ

Лист від 12.08.2011 р. № 9277/5/15-3316

 

Державна податкова адміністрація України розглянула лист Міністерства охорони здоров’я України від 09.08.2011 р. № 18.1806/11-02 щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання аптечними закладами лікарських засобів, виготовлених за рецептами лікарів, та в межах компетенції повідомляє наступне.

Податковим кодексом України (далі — Кодекс) визначено чіткий перелік операцій, які звільняються від оподаткування податком на додану вартість. Зокрема, відповідно до підпункту 197.1.27 пункту 197.1 статті 197 від оподаткування звільняються, зокрема, операції з постачання лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів (у тому числі аптечними закладами). Тобто зазначена норма чітко визначає вимоги до лікарських засобів, операції з постачання яких звільняються від оподаткування, а саме такі лікарські засоби повинні бути:

— внесені до Державного реєстру лікарських засобів;

— дозволені для виробництва і застосування в Україні.

Крім цього, вищезазначена норма Кодексу не ставить вимоги щодо виробника зазначених лікарських засобів.

Таким чином, в разі якщо аптечними закладами виготовляються лікарські засоби із дозволених до застосування в Україні діючих та допоміжних речовин, то для застосування режиму звільнення від оподаткування податком на додану вартість до таких засобів необхідно, щоб виробництво та їх застосування було дозволене в Україні, а також щоб вироблений аптечним закладом лікарський засіб був внесений до Державного реєстру лікарських засобів.

Операції з постачання лікарських засобів, що виготовлені аптечними закладами та які одночасно не відповідають визначеним вимогам, оподатковуються податком на додану вартість у загальному порядку.

 

Заступник голови комісії
 з проведення реорганізації ДПА України,
заступник Голови ДПС України
С. Лекарь

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі