Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. У разі подання уточнюючого Податкового розрахунку за формою № 1ДФ підсумковий рядок за гр. 3а, гр. 3, гр. 4а та гр. 4 не заповнюється

Редакція ПБО
Стаття

У разі подання уточнюючого Податкового розрахунку за формою № 1ДФ підсумковий рядок за гр. 3а, гр. 3, гр. 4а та гр. 4 не заповнюється

 

Чи необхідно заповнювати підсумковий рядок за гр. 3а, гр. 3, гр. 4а та гр. 4 у разі подання уточнюючого податкового розрахунку за ф. № 1ДФ та заповнення рядків на вилучення та введення?

 

Порядок заповнення податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф. № 1ДФ (далі — Податковий розрахунок), визначено розд. III Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1020 (далі — Порядок).

У реквізитах Податкового розрахунку, зокрема, відмічається відповідна клітинка «Звітний», «Звітний новий» чи «Уточнюючий» залежно від того, який податковий розрахунок подається (п.п. 3.1.2 п. 3.1 розд. III Порядку).

Уточнюючий податковий розрахунок подається у разі необхідності проведення коригувань податкового розрахунку після закінчення строку його подання (п. 4.3 розд. IV Порядку).

Порядок заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків є однаковим. Звітний новий та уточнюючий податковий розрахунок подаються на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку і містять інформацію лише щодо рядків та реквізитів, які уточнюються (п. 4.4 розд. IV Порядку).

Для вилучення одного помилкового рядка з попередньої введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 указати «1» — на вилучення рядка.

Для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і у графі 9 указати «0» — на введення рядка.

Для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно вилучити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких вилучає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 9 вказується «1» — рядок на вилучення, а в другому — «0» — рядок на введення (пп. 4.4.1— 4.4.3 розд. IV Порядку).

Передбачено, що при заповненні звітного Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ в останньому рядку розрахунку вказуються загальні суми нарахованого доходу за графою 3а, виплаченого доходу за графою 3, нарахованого податку за графою 4а та перерахованого податку за графою 4 (п. 3.10 розд. III Порядку).

Отже, у разі подання уточнюючого Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ та заповнення рядків на вилучення одного помилкового рядка з попередньо введеної інформації та введення нового або пропущеного рядка підсумковий рядок гр. 3а, гр. 3, гр. 4а та гр. 4 не заповнюється.

 

За матеріалами підкатегорії 160.26
Єдиної бази податкових знань,
розміщеної на офіційному сайті ДПСУ:
www.sts.gov.ua 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі