Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. ПФУ роз’яснив, коли реєструватися платниками ЄСВ особам, які не підлягають обов’язковій державній реєстрації

Редакція ПБО
Новини від 14.03.2013 р. № 3243/

ПФУ роз’яснив, коли реєструватися платниками ЄСВ особам, які не підлягають обов’язковій державній реєстрації

 

Пенсійний фонд України (далі — ПФУ) у листі від 14.03.2013 р. № 3243/Я-4 роз’яснив порядок взяття на облік в органах ПФУ осіб, на яких не поширюється дія Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 15.05.2003 р. № 755-IV. До таких осіб належать, наприклад, нотаріуси та особи, які займаються адвокатською діяльністю.

Відповідно до п. 4.2 Порядку взяття на облік та зняття з обліку в органах Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування , затвердженого постановою правління ПФУ від 27.09.2010 р.
№ 21-6,
зазначені фізичні особи — платники ЄСВ повинні подати в 10-денний термін із дня початку провадження ними відповідної діяльності або укладення трудового договору з найманим працівником чи укладення договору цивільно-правового характеру з фізичною особою заяву за формою, згідно з додатком 4 або 5 до Порядку. До заяви додаються документи, перелік яких наведено у пп. 4.3 — 4.4 цього Порядку.

Зазначені платники ЄСВ беруться на облік в органах ПФУ за місцем проживання не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від них відповідної заяви.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі