Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Хто видає дозволи на розміщення відходів та затверджує ліміти на їх розміщення?

Редакція ПБО
Новини від 22.11.2013 р. № 10978

Хто видає дозволи на розміщення відходів та затверджує ліміти на їх розміщення?

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва у листі від 22.11.2013 р. № 10978 розповіла, до якого органу слід звертатися за отриманням дозволів на розміщення відходів та затвердженням лімітів на утворення і розміщення відходів (окрім небезпечних).

Так, постановою КМУ «Про ліквідацію територіальних органів Міністерства охорони навколишнього природного середовища» від 13.03.2013 р № 159 територіальні органи Міністерства охорони навколишнього природного середовища було ліквідовано, а виконання ними повноважень припинено з 17.05.2013 р.

У зв’язку з вищенаведеним у складі облдерж­адміністрацій утворено відповідні підрозділи.

Таким чином, повноваження щодо видачі документів дозвільного характеру передані обл­держадміністраціям та діють з 18.05.2013 р. Це означає, що на законодавчому рівні визначено дозвільний орган, який уповноважений видавати дозволи на розміщення відходів.

Як висновок автори листа зазначили, що розгляд заяв стосовно видачі дозволів на розміщення відходів і погодження проектів лімітів на утворення та розміщення відходів, які не належать до небезпечних, після зазначеної дати здійснюють обласні державні адміністрації. Причому відповідні документи подаються на розгляд суб’єктами господарської діяльності виключно через дозвільні центри.

Додаткову інформацію на цю тему дивиться у газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 50, с. 15.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі