Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Трансфертне ціноутворення: маємо узагальнюючу податкову консультацію

Редакція ПБО
Новини від 22.11.2013 р. № 699

Трансфертне ціноутворення: маємо узагальнюючу податкову консультацію

Міндоходів наказом від 22.11.2013 р. № 699 затвердило Узагальнюючу податкову консультацію з окремих питань застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення.

Зокрема, податківці пояснили, що першим звітним періодом для подання Звіту про контрольовані операції (далі — Звіт) буде 2013 рік (п.п. 39.4.2 Податкового кодексу України). При цьому для визначення обсягу контрольованих операцій потрібно буде врахувати вартісний показник усіх операцій окремо з кожним контрагентом у цілому за календарний рік, тобто з 1 січня по 31 грудня 2013 року.

Важливо! У Звіті за 2013 рік платник податку повинен зазначити контрольовані операції, здійснені у період з 01.09.2013 р. по 31.12.2013 р.

Також податківці зазначили, що за заниження податкового зобов’язання за період з 1 вересня 2013 р. по 1 вересня 2014 р. внаслідок застосування платником у контрольованих операціях цін, які не відповідають рівню звичайних цін, виявлене самостійно платником податку або за результатами перевірки контролюючим органом, застосовується штраф у розмірі 1 грн.

Текст документа з редакційним коментарем читайте в одному з найближчих номерів газети «Податки та бухгалтерський облік».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі