Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Форма заяви на застосування ПСП

Редакція ПБО
Стаття

Форма заяви на застосування ПСП

 

За якою формою працівники повинні подавати заяву на ПСП?

 

Згідно з Порядком подання документів для застосування податкової соціальної пільги, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. № 1227, платник податку подає роботодавцю заяву про обрання місця застосування податкової соціальної пільги (далі — заява про застосування пільги) за встановленою Державною податковою службою формою.

При цьому форма заяви про застосування пільги була встановлена наказом ДПА України від 30.09.2003 р. № 461 «Щодо затвердження форм заяв і повідомлення з питань отримання (застосування) податкової соціальної пільги, а також порядку інформування платників податку» (далі — наказ № 461), який втратив чинність згідно з наказом ДПАУ від 24.12.10 р. № 1023 «Про затвердження Порядку інформування роботодавців платника податку про наявність порушень застосування податкової соціальної пільги, позбавлення платника податку або про відновлення його права на податкову соціальну пільгу та форми Повідомлення про наявність зазначених порушень» (далі — наказ № 1023).

Наказом № 1023 форма заява про застосування пільги не затверджена.

Отже, працівники подають роботодавцю заяву про застосування податкової соціальної пільги в довільній формі.

Водночас, можливо рекомендувати для зручності платникам податку подавати таку заяву за зразком, що був затверджений наказом № 461, але із зазначенням реквізитів, що відповідають нормам ст. 169 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі