Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Обгрунтованість вжиття контролюючим органом заходів реагування в окремих випадках має бути підтверджена судом

Редакція ПБО
Новини від 20.06.2013 р. № 353-VII

Обгрунтованість вжиття контролюючим органом заходів реагування в окремих випадках має бути підтверджена судом

 

Змінами до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V, унесеними Законом України від 20.06.2013 р. № 353-VII, визначено, що для підтвердження судом обґрунтованості вжиття органом державного нагляду (контролю) заходів реагування (у разі, коли це передбачено законом) контролюючий орган звертається до адміністративного суду з адміністративним позовом не пізніше наступного робочого дня із дня видання (прийняття) відповідного розпорядчого документа.

При цьому заходи реагування, обґрунтованість яких має бути підтверджена адміністративним судом, не застосовуються, а відповідний розпорядчий документ підлягає негайному скасуванню контролюючим органом у разі, якщо:

— контролюючий орган у вищезазначений строк не звернувся до адміністративного суду з відповідним позовом;

— позовну заяву повернено контролюючому органу ухвалою адміністративного суду і така ухвала набрала законної сили;

— адміністративний суд ухвалив постанову, якою відмовив контролюючому органу в підтвердженні обґрунтованості вжиття заходів реагування, або постанову про відсутність підстав для вжиття таких заходів і така постанова набрала законної сили.

Закон від 20.06.2013 р. № 353-VII набрав чинності з 27 червня 2013 року. Основні положення Закону почали діяти з 1 липня 2013 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі