Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Суб’єкти господарювання мають право не виписувати подорожні листи

Редакція ПБО
Новини від 09.04.2013 р. № 18.1-25/T-26-13/26

Суб’єкти господарювання мають право не виписувати подорожні листи

 

Державна служба статистики України у листі від 09.04.2013 р. № 18.1-25/Т-26-13/26 оприлюднила свою думку щодо використання подорожніх листів у господарській діяльності підприємств.

Так, чиновники дійшли висновку, що підприємства, які експлуатують автотранспортні засоби, мають право не виписувати водіям подорожні листи. При цьому в разі потреби підприємства самостійно приймають рішення стосовно використання подорожніх листів у своїй господарській діяльності.

Водночас слід мати на увазі, що незважаючи на скасування типової форми подорожнього листа легкового автомобіля (ф. № 3), типові форми «вантажних» подорожніх листів на сьогодні все ще є чинними. Нашу думку щодо їх використання див. у газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 46, с. 45.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі