Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. У 2013 році фізичні особи не сплачують податок на нерухомість

Редакція ПБО
Новини від 27.02.2013 р. № 2405

У 2013 році фізичні особи не сплачують податок на нерухомість

 

Зазначеним вище Законом , крім змін у частині податку на прибуток унесено значні зміни до порядку сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі — податок на нерухомість).

Серед нововведень головну увагу привертають зміни до підрозділу 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, якими, зокрема, встановлено, що у 2013 році органи ДПС не нараховують податок на нерухомість фізичним особам — платникам податку і цей податок фізичними особами не сплачується.

Також змінено порядок визначення бази оподаткування цим податком для фізичних осіб. Установлено, що у разі наявності у платника податку — фізичної особи більше одного об’єкта оподаткування , у тому числі різних видів (квартир, житлових будинків або квартир і житлових будинків), база оподаткування обчислюється виходячи із сумарної житлової площі таких об’єктів з урахуванням норм п.п. 265.4.1 ПКУ, тобто з урахуванням зменшення бази оподаткування на пільгову площу (зміни до п.п. 265.3.4 ПКУ). Розмір пільгової площі у випадку володіння різних об’єктів житлової нерухомості, у тому числі їх часток, установлено у розмірі 370 кв. метрів.

Водночас пільги із сплати податку на нерухомість не надаються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності) (змінено п.п. 265.4.1 ПКУ).

У разі підписання Закону Президентом України він набере чинності з дня, наступного за днем офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі