Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Відповідальність за несплату авансових платежів з ЄСВ для підприємців-загальносистемників не передбачена

Редакція ПБО
Новини від 27.05.2013 р. № 13169/03-20

Відповідальність за несплату авансових платежів з ЄСВ для підприємців-загальносистемників не передбачена

 

Пенсійний фонд України листом від 27.05.2013 р. № 13169/03-20 нагадав про порядок сплати ЄСВ фізичними особами — підприємцями.

Так, фізичні особи — підприємці, які знаходяться на загальній системі оподаткування, сплачують ЄСВ протягом року до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада у вигляді авансових платежів в розмірі 25 % річної суми ЄСВ, обчисленої від суми, визначеної податковими органами для сплати авансових сум ПДФО.

При цьому фахівці ПФУ підкреслили, що відповідальність за несплату авансових платежів для зазначених платників не передбачена.

Суми ЄСВ, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний рік до 10 лютого наступного року, на підставі даних річної податкової декларації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі