Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Змінено Порядок обліку платників податків і зборів

Редакція ПБО
Новини від 27.03.2013 р. № 427

Змінено Порядок обліку платників податків і зборів

 

Мінфін наказом від 27.03.2013 р. № 427 затвердив зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588.

Зокрема, уточнено: якщо фізична особа зареєстрована як підприємець і при цьому здійснює незалежну професійну діяльність, така фізична особа обліковується в органах ДПС як фізична особа — підприємець з ознакою здійснення незалежної професійної діяльності.

Органи ДПС при заповненні Довідки про взяття на облік платника податків (ф. № 4-ОПП) перед прізвищем, ім’ям та по батькові такої особи обов’язково зазначають: «Фізична особа — підприємець» і вид професійної діяльності, наприклад, «Фізична особа — підприємець, адвокат».

Також зауважимо, що викладено у новій редакції форму № 5-ОПП «Заява (для самозайнятих осіб)».

Наказ від 27.03.2013 р. № 427 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера цей документ офіційно ще не опубліковано.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі