Теми статей
Обрати теми

Звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання програмної продукції не поширюється на імпортні операції

Редакція ПБО
Лист від 06.02.2013 р. № 12/2-12.2/490

Державна митна служба України

Звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання програмної продукції не поширюється на імпортні операції

Лист від 06.02.2013 р. № 12/2-12.2/490

 

Держмитслужбою України розглянуто запит <…> про надання роз’яснень щодо митного оформлення програмної продукції при ввезенні на митну територію України у митному режимі імпорту. У зв’язку з цим повідомляємо.

Відповідно до підпункту 14.1.191 пункту 14.1 статті 14 розділу I Податкового кодексу України (далі — Кодекс) постачання товарів — будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду.

Згідно зі статтею 185 Кодексу об’єктом оподаткування податком на додану вартість визначено, зокрема, операції платників податків як з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, так і з ввезення товарів на митну територію України.

Підпунктом 206.2.1 пункту 206.2 статті 206 Кодексу визначено, що операції із ввезення на митну територію України товарів у митному режимі імпорту оподатковуються податком за ставкою, визначеною підпунктом 194.1.1 пункту 194.1 статті 194 Кодексу, крім, зокрема, операцій із ввезення товарів, звільнених від оподаткування відповідно до статті 197 та підрозділу 2 розділу XX Кодексу, а також відповідно до міжнародних договорів, ратифікованих Верховною Радою України.

При цьому положеннями підрозділу 2 розділу XX Кодексу передбачено пільги в обкладенні податком на додану вартість як операцій з постачання товарів на території України, так і операцій з ввезення товарів на митну територію України.

В той же час, згідно з пунктом 261 підрозділу 2 розділу XX Кодексу тимчасово, з 01.01.2013 до 01.01.2023, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання програмної продукції.

Враховуючи вищевикладене, звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання програмної продукції не поширюється на операції з ввезення програмної продукції на митну територію України у митному режимі імпорту. Оподаткування цієї категорії товарів податком на додану вартість при ввезенні на митну територію України у митному режимі імпорту здійснюється на загальних підставах.

 

Заступник директора Департаменту
 організації митного контролю та оформлення
 А. Сербайло

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі