Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Унесено низку змін до порядків збільшення (зменшення) статутного капіталу АТ і реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу АТ

Редакція ПБО
Новини від 14.05.2013 р. № 822

Унесено низку змін до порядків збільшення (зменшення) статутного капіталу АТ і реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу АТ

 

1. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (далі — НКЦПФР) рішенням від 14.05.2013 р. № 822 затвердила новий Порядок збільшення (зменшення) статутного капіталу публічного або приватного акціонерного товариства, який поширюється на публічні та приватні акціонерні товариства (крім інститутів спільного інвестування) (далі — АТ), які здійснюють збільшення або зменшення статутного капіталу.

Цей Порядок визначає джерела, шляхи та порядок збільшення статутного капіталу АТ. Нагадаємо, що джерелами такого збільшення є:
(1) додаткові внески; (2) додатковий капітал або його частина — крім банків і небанківських фінансових установ; (3) прибуток або його частина. Крім того, ним визначено процедуру зменшення статутного капіталу АТ.

2. НКЦПФР рішенням від 14.05.2013 р. № 823 внесла зміни до Порядку реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерного товариства, затвердженого рішенням НКЦПФР від 31.07.2012 р. № 1073.

Зокрема, дещо змінено перелік документів, які подаються АТ для реєстрації випуску та проспекту емісії акцій, при приватному розміщенні додаткових акцій.

Так, АТ не потрібно подавати до реєструвального органу (тобто до НКЦПФР, її центрального апарату або територіального органу) засвідчені підписом керівника та печаткою АТ:

— копію опублікованого в офіційному друкованому виданні повідомлення акціонерів про можливість реалізації їх переважного права на придбання акцій додаткової емісії;

довідку про персональне повідомлення всіх акціонерів про можливість реалізації їх переважного права на придбання акцій додаткової емісії, що містить дані про дату і час (або дати початку та закінчення) і спосіб повідомлення акціонерів.

Рішення від 14.05.2013 р. № 822 та від 14.05.2013 р. № 823 наберуть чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера ці документи офіційно ще не опубліковані.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі