Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено Порядок збирання, видалення, знешкодження й утилізації відпрацьованих мастил (олив)

Редакція ПБО
Новини від 17.12.2012 р. № 1221

Затверджено Порядок збирання, видалення, знешкодження й утилізації відпрацьованих мастил (олив)

 

Кабмін постановою від 17.12.2012 р. № 1221 затвердив Порядок збирання, видалення, знешкодження та утилізації відпрацьованих мастил (олив) (далі — Порядок), який визначає механізм збирання, видалення, знешкодження та утилізації відпрацьованих мастил (олив), що утворюються внаслідок використання вироблених або імпортованих на територію України мастил (олив) за переліком, згідно з додатком 1 до Порядку.

Для всіх суб’єктів господарювання — споживачів мастил (олив) норма збирання та утилізації відпрацьованих мастил (олив) встановлюється у розмірі 40 % загального обсягу мастил (олив), які вони використовують (п. 10 Порядку).

Установлено, що підприємства, установи та організації всіх форм власності, які виробляють або імпортують для вільного використання мастила (оливи) за кодами УКТ ЗЕД, наведеними у додатку 1 до Порядку, та внаслідок використання яких утворюються відпрацьовані мастила (оливи), зобов’язані (1) самостійно відповідно до законодавства забезпечити збирання, видалення, знешкодження та утилізацію відпрацьованих мастил (олив) або (2) укласти договори про виконання робіт з організації збирання, видалення, знешкодження та утилізації відпрацьованих мастил (олив) з уповноваженим підприємством чи іншими суб’єктами господарювання, що мають ліцензію на право провадження діяльності у сфері поводження із зазначеними небезпечними відходами. При цьому мінімальна ціна послуг з організації збирання, видалення, знешкодження та утилізації відпрацьованих мастил (олив) установлена в розмірі 0,8 гривень (без урахування ПДВ) за 1 літр.

Постанова від 17.12.2012 р. № 1221 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера зазначений документ офіційно ще не опублікований.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі