Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено порядок надання роботодавцями інформації про зайнятість та працевлаштування громадян у межах 5 % квоти

Редакція ПБО
Новини від 05.07.2012 р. № 5067-VI

Затверджено порядок надання роботодавцями інформації про зайнятість та працевлаштування громадян у межах 5 % квоти

 

Як відомо, згідно зі ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота працевлаштування на роботу пільговиків* у розмірі 5 % середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.

Про дотримання цього нормативу роботодавці інформують щороку центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції (тобто — Мінсоцполітики України), у встановленому ним порядку (ч. 3 ст. 14 Закону).

З метою реалізації зазначених положень Мінсоцполітики наказом від 16.05.2013 р. № 271 затвердило Порядок надання роботодавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Текст цього документа разом зі звітною формою та редакційним коментарем буде надруковано в одному з найближчих номерів газети «Податки та бухгалтерський облік».

Наказ від 16.05.2013 р. № 271 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера зазначений документ офіційно ще не опубліковано.

 

* Маються на увазі категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Перелік таких категорій наведено у ч. 1 ст. 14 Закону № 5067.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі