Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Мінфін затвердив нове Положення про Реєстр «неприбутківців»

Редакція ПБО
Новини від 24.01.2013 р. № 37

Мінфін затвердив нове Положення про Реєстр «неприбутківців»

 

Наказом Мінфіну від 24.01.2013 р. № 37 затверджено нове Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій (далі — Положення № 37), а також визнано таким, що втратив чинність, наказ ДПАУ від 24.01.2011 р. № 37 «Про затвердження Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій».

Відповідно до Положення № 37 Реєстр неприбуткових установ та організацій — це автоматизована система збору, накопичення та обробки даних про неприбуткові підприємства, установи й організації та їх відокремлені підрозділи, визначені п.п. 14.1.121 Податкового кодексу України (далі — ПКУ), доходи яких згідно зі ст. 157 ПКУ звільняються від сплати податку на прибуток.

Як і раніше, створення і ведення Реєстру здійснюються центральним органом ДПС.

Включення неприбуткової установи та організації до Реєстру проводиться територіальним органом ДПС нижчого рівня за їх місцезнаходженням із присвоєнням відповідної ознаки неприбутковості згідно з п. 5 розд. I Положення № 37.

Для внесення до Реєстру неприбуткова установа або організація повинна подати до територіального органу ДПС нижчого рівня за її місцезнаходженням реєстраційну заяву за формою № 1-РН, а також копії установчих документів.

Наказ від 24.01.2013 р. № 37 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера цей наказ офіційно ще не опублікований.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі